Politieauto, Barendrecht

BARENDRECHT – Op woensdag 28 februari werd een maaltijdbezorger aan het Eemmeer in Barendrecht slachtoffer van een gewapende overval. Drie mannen beroofden de 19-jarige pizzabezorger. Gisterochtend (Vrijdag 9 maart 2018) werden drie tieners in Rotterdam aangehouden voor deze, en nog twee andere, overvallen.

De drie verdachten van 15, 17 en 19 jaar lijken in groepsverband te hebben gewerkt. Ze worden verdacht van het plegen van de overvallen dan wel betrokkenheid. De overvallen vonden in wisselende samenstellingen plaats. Het Regionaal Overvallen Team (RTO) van de politie onderzoekt welke rol de overvallers hebben gehad en of ze ook betrokken zijn geweest bij andere overvallen.

Onderzoek

De afgelopen week vonden er meerdere overvallen op maaltijdbezorgers plaats in de regio. Nog geen week na een piek in het aantal overvallen op verschillende maaltijdbezorgers, hielden arrestatieteams het drietal aan. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij ten minste drie overvallen in Rotterdam-Zuid en Barendrecht.

Bij het doorzoeken van de woningen van deze tieners vond de politie o.a. een vuurwapen. Meerdere telefoons zijn in beslag genomen net als dealerhoeveelheden verdovende middelen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Overvallen

Binnen een week werden er drie verdachten waren aangehouden. Donderdagochtend 8 maart arresteerde de politie hen op verdenking van betrokkenheid bij drie overvallen. Zo ging een bezorger van een grillroom op 26 februari af op een bestelling. Hij werd op de Bongert aangesproken door meerdere daders. Een van hen bedreigde hem met een vuurwapen en eiste geld. De buit was minimaal. Twee dagen later probeerden vermoedelijk dezelfde jongens het weer: dit keer op het Eemmeer in Barendrecht. Daar werd de bezorger ook door meerdere daders vervallen, wederom met een vuurwapen. Hier maakten ze wel wat geld buit.

Enkele dagen later op 4 maart was een bezorger van een eetcafé het doelwit van een gewapende overval op de Lingendaal.

« | »