Stormschade Barendrecht: Voornamelijk bomen het slachtoffer

BARENDRECHT – [Foto’s] De storm van vandaag (Maandag 28 oktober 2013) is Barendrecht uiteraard niet gepasseerd, gedurende de dag werd de brandweer diverse malen ter assistentie gevraagd om een melding ‘stormschade’ af te handelen. Voor Barendrecht betekende dit vandaag (Maandag 28 oktober 2013) voornamelijk (deels) omgewaaide bomen. Voor zover bekend hebben er in Barendrecht vandaag (Maandag 28 oktober 2013) geen ongevallen plaatsgevonden waarbij iemand letsel heeft opgelopen door de storm.

Bezoekers van BarendrechtNU zaten niet stil en hebben diverse foto’s van de stormschade ingestuurd. Bekijk hier alle foto’s, inclusief die van BarendrechtNU bezoeker @erwinmoerman. Hij maakte vanochtend (Maandag 28 oktober 2013) een mooie serie foto’s van het natuurgeweld in Barendrecht.

Meldingen: Stormschade, stormschade, stormschade…

Vanochtend om half zeven kwam de eerste stormschade melding binnen voor de brandweer. Aan de Schoener was een boom omgewaaid en deze blokkeerde de weg. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd waardoor de weg weer begaanbaar werd gemaakt. Even na half tien was daar de tweede melding. Een oplettende BarendrechtNU bezoeker had deze melding aan de Pallandtvliet, inclusief foto, al direct naar BarendrechtNU gestuurd: zie hier de foto’s (eerste 3). Ook deze boom was gelukkig in een mum van tijd weer weg waardoor het fietspad begaanbaar werd. De vervolgmelding kwam om half twaalf ‘s ochtends voor een stormschade aan de Achterzeedijk, de brandweer heeft hier niets aangetroffen.

Om half drie handelde de brandweer nog een melding af aan de Koedood/Achterzeedijk. Hier was melding gemaakt van een gaslucht, maar eenmaal ter plaatse heeft de brandweer de gaslucht niet meer waargenomen. Enkele uren later kwam een melding van stormschade aan de Smederij, de brandweer uit Rotterdam kwam in eerste instantie met een kleiner brandweervoertuig naar deze melding (4e foto). Het ging hier om een boom die dreigde om te vallen. Na het afhandelen van deze melding konden ze, voor zover de laatste keer vandaag, naar de Morgenster. Dit betrof ook weer een boom waarbij de brandweer takken moest verwijderen nadat deze een gevaar vormde.

De dag is nog niet voorbij, mogelijk later meer…

Ingezonden foto’s

Op de 5e foto is nog een boom te zien die vanochtend (Maandag 28 oktober 2013) al tegen een woning in de Maasstraat is gevallen. Voor zover bekend heeft dit huis geen schade overgehouden aan dit incident. Op foto nummer 6 is nog een boompje te zien uit een Barendrechtse tuin die helaas niet overeind kon blijven staan.

Heeft u nog een mooie foto van een stormschade in Barendrecht? Het is altijd mogelijk om deze in te sturen via Twitter, Facebook, deze pagina of via e-mail (zie contact).
Fotograaf: Ingezonden (zie foto's), BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »