Gebonk uit vrachtwagen: 6 verstopte personen en chauffeur aangehouden op de Veilingweg

BARENDRECHT – [Foto’s] De politie heeft vanmiddag (Donderdag 31 augustus 2017) op bedrijventerrein Dierenstein 6 personen aangehouden die zich hadden verstopt in een vrachtwagen vol fruit. Ook de chauffeur van de Spaanse vrachtwagen is aangehouden, zo laat de politie aan BarendrechtNU weten. (Update: Chauffeur is na verhoor heengezonden)

Het incident vond aan het begin van de middag plaats bij de laad/los locaties langs de Veilingweg op bedrijventerrein Dierenstein.

Gebonk uit de vrachtwagen

Vrachtwagenchauffeur Michael stond naast de Spaanse vrachtwagen op de afrit bij Barendrecht. Hij hoorde gebonk uit de vrachtwagen naast hem komen en gaf de chauffeur een seintje om zijn wagen stil te zetten: “Ik heb hem verzocht mij te volgen en heb mijn vrachtwagen erachter geparkeerd zodat de chauffeur de deuren niet kon openen.” Chauffeur Martin was ook getuige van de ontdekking: “Het is bijna elke week bingo, vorige week ook al nu weer. Snap niet dat ze de trailer niet op slot doen.

De politie was inmiddels ingeschakeld. Agenten hebben uiteindelijk 6 mensen uit de vrachtwagen gehaald. Ze zijn allen aangehouden voor de Wet ID. Het is (nog) niet bekend gemaakt waarvan de chauffeur wordt verdacht.

De politie kon vanmiddag (Donderdag 31 augustus 2017) nog niet met 100% zekerheid vertellen of het om vluchtelingen gaat, de personen werden op dat moment net het politiebureau binnen gebracht voor verder onderzoek.

Update: Uit verhoren en onderzoek door de politie blijkt dat de chauffeur niet wist dat er vluchtelingen in zijn vrachtwagen zaten, hij is op bevel van de Officier van Justitie heengezonden. Wel had de chauffeur dubbele pech: tijdens het verlaten van het politiebureau in Rotterdam reed hij schade bij de uitgang van het politiebureau.
Fotograaf: Michael de Ruiter & Chauffeur Martin, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »