Spookrijder in het donker door afgesloten Heinenoordtunnel

BARENDRECHT – De politie heeft afgelopen nacht een man aangehouden voor het spookrijden in de Heinenoordtunnel. Vanwege werkzaamheden is de tunnel sinds gisteravond (Vrijdag 7 juli 2017) 22:00 uur tot maandag 5:00 uur in noordelijke richting afgesloten.

De bestuurder zag er geen gevaar in. Hij was van mening dat de afsluiting van de tunnel niet duidelijk stond aangegeven, en dat alle tegenliggers makkelijk van de andere rijstroken gebruik konden maken“, aldus de Politie.

Aanhouding

De politie heeft een poging gedaan om de man uit te leggen wat voor gevaar hij veroorzaakte, maar deze informatie bleek niet goed aan te komen bij de man: “Wij probeerden hem uit te leggen dat er misschien gezinnen met kinderen op de snelweg rijden, en of hij erover had nagedacht wat er mis kon gaan. Niet dus. (…) We hebben geluk gehad dat hier geen doden zijn gevallen.” De auto waar de man in reed had al schade, de politie onderzoekt waar deze schade is opgelopen.

De bestuurder is aangehouden. De politie laat weten dat hij de aankomende tijd zijn rijbewijs, auto en een hoop geld kwijt is.

Foto: Politie Hoeksche Waard

« | »