Betonblokken glijden van vrachtwagen op afrit A15 bij Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond half twee vanmiddag (Vrijdag 30 juni 2017) is een vrachtwagen meerdere grote betonblokken verloren op de afrit A15 bij Barendrecht. Een viertal blokken van 3 ton per stuk lag (in stukjes) op de afrit, de weg is hiervoor de hele middag afgesloten geweest.

Volgens de politie zijn de blokken van de vrachtwagen geschoven toen deze in de bocht van de afrit reed. “Uit onderzoek bleek dat de ruim 3000kg per stuk wegende delen los op de oplegger hadden gelegen. Lading moet altijd vast liggen en dit bewijst maar weer waarom! Als er een auto of motor naast gereden zou hebben, zouden de gevolgen niet te overzien zijn geweest!“, aldus de Politie. Tegen de bestuurder van de vrachtwagen is proces-verbaal opgemaakt.

Omleiding

Verkeer kon geen gebruik maken van de afrit. Rijkswaterstaat adviseerde door te rijden naar de afrit A29 (Kilweg, Barendrecht) en hier om te keren richting de afrit A15 bij de Dierensteinweg. Halverwege de middag vond er in deze drukte nog een ongeval plaats op de A29, het betrokken schadevoertuig is snel afgevoerd door een berger.

Een eerste inschatting was dat het probleem om 15:30 uur was opgelost, momenteel geeft Rijkswaterstaat aan dat de afrit vanaf 16:45 weer bereikbaar zou moeten zijn. Vlak voor 17:00 uur is de afrit uiteindelijk weer in gebruik genomen.


« | »