Bedrijfspand Bijdorp getroffen door grote waterlekkage

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is afgelopen nacht rond middernacht ter plaatse geweest bij een bedrijfspand op bedrijventerrein Bijdorp. Er bleek sprake van een grote water lekkage waarvoor de brandweer ter plaatse werd gevraagd.

Uit het kantoorpand druppelde overal water: langs de gevel en uit de plafond van het parkeerterrein onder het gebouw.

Lekkage gestopt

De brandweer heeft een ram gebruikt om een deur te forceren en het pand te kunnen doorzoeken op de oorzaak van de lekkage. Op een hogere verdieping werd een plas water van 5 a 10 cm diep aangetroffen. Dit water droop via de vloer en het systeemplafond verdieping voor verdieping naar beneden.

De brandweer heeft de lekkage kunnen stoppen en voor de veiligheid de stroom van het pand gehaald. De politie is ter plaatse gebleven om contact te leggen met de beheerder van het gebouw.

Het pand is vermoedelijk langere tijd onbruikbaar, de schade lijkt erg groot. In de kantoren stonden computers en laptops onder de lekkage, op meerdere plekken lijken plafond platen naar beneden te zijn gekomen door het water.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »