Brandweer verwijdert gevaarlijk loshangede tak aan de Donge in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanmiddag (Zondag 18 augustus 2013) iets voor drie uur opgeroepen voor een hulpverlening windschade. Het betrof een melding voor een (half) loshangende tak in een hoge boom aan de Donge. De tak was geknakt en hing naar beneden, maar was nog niet losgekomen.

Ter plaatse heeft de brandweer een poging gedaan de tak los te rukken van de boom. De tak moest eraf omdat deze een gevaar vormde. Als de tak los zou komen, kon deze op een naastgelegen voetpad vallen of tegen de ruit van een woning aankomen. De brandweer is het niet gelukt om de tak los te trekken, ze hebben de tak eraf gezaagd vanaf een ladder. Het onbereikbare hoogste deel van de tak is vastgezet om te voorkomen dat het alsnog naar beneden komt.

Update 19 augsutus 2013

[Foto’s] De brandweer mocht gisteravond (Zaterdag 17 augustus 2013) even voor zeven uur nog een keer uitrukken voor een ‘gevaarlijke tak’. Deze keer was een grote tak afgebroken aan de Linge, dat op steenworp afstand ligt van de Donge. De tak hing ook deze keer weer op een gevaarlijke plek. Als de tak zou afbreken had deze op een naastgelegen speeltuintje kunnen vallen. De brandweer heeft de tak afgezaagd en kon weer vertrekken.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »