Carnisselande, Barendrecht (Portlandsebaan, keerlus tram)

BARENDRECHT  – Een 85-jarige vrouw uit Barendrecht werd gisteren (Dinsdag 31 januari 2017) benaderd door een man die haar een pannenset wilde verkopen vanuit zijn kofferbak aan de Reuchlinghaven. De vrouw wandelde met haar rollator vanaf een supermarkt in de Carnisse Veste naar huis toen ze door een man van rond de 30 jaar werd aangesproken, zo schrijft de dochter van de 85-jarige vrouw aan BarendrechtNU.

Het volledige ingezonden bericht, bedoeld als waarschuwing voor anderen:


Ik ontving een bericht van mijn 85-jarige moeder vannacht. Ze beschrijft hierin hoe zij gisteren (Dinsdag 31 januari 2017) in Carnisselande van de Jumbo naar huis wandelde met de rollator. Het verhaal van de ‘vriendelijke’ jongeman was best overtuigend en goed voorbereid:

Ze werd gestopt door een blonde slanke man van rond de 30 jaar in een licht beige porsche of tesla (een sportief ogende auto) die informeerde naar een luxe huishoudzaak in de buurt. Blokker voldeed niet. De man vertelde dat hij net van een beurs kwam en pannen en messen mee had gekregen. Het was zijn vader geweest die had aangeraden de sets weg te geven. Hij ging nu terug naar Duitsland en dan mochten de sets niet mee. Hij wilde die weggeven en vroeg of mijn moeder de sets wilde hebben.

Mijn moeder mocht een kijkje nemen in de achterbak, ze zagen er aantrekkelijk uit. Of ze dan wel de BTW van €300 voor de pannen en €80 voor de messen wilde betalen. Langs de kant van de weg en zonder overleg liet ze zich gelukkig niet verleiden tot zulk een transactie. Hij heeft haar ‘zijn’ visitekaartje gegeven, en maakte een vermoeide indruk, na dagen op de beurs, samen met zijn vader. In het programma “Opgelicht” zag ze later die avond de waarschuwing voor de verkoop van luxe maar ondeugdelijke pannen uit een achterbak.

Het is natuurlijk schandalig dat dit soort roofdieren zich richten op de kwetsbare ouderen achter de rollator. Een vermelding in de lokale online kranten zou andere mogelijke slachtoffers kunnen beschermen tegen deze praktijken. Ik zou het erg op prijs stellen als jullie er aandacht aan willen besteden in de plaatselijke nieuwsbladen en online. Ze gaat dit uiteraard ook melden bij de politie vandaag.


Het programma ”Opgelicht?!” heeft eerder al gewaarschuwd voor deze vorm van oplichting die in het hele land voorkomt. Er worden veelal dure (merk) pannensets beloofd die “over zijn van een beurs en voor een prikkie kunnen worden gekocht”. Het gaat dan echter om goedkope (lage kwaliteit) pannen. Er zijn ook gevallen bekend waarbij de persoon eerst om hulp vraagt en de pannenset dan “gratis” aanbied als bedankje, maar dan moet er nog wel honderden euro’s aan BTW worden betaald. “Ga niet in op een dergelijke aanbieding en laat je ook niet ompraten.

« | »