Inbraakpoging Operastraat: Bewoner gewekt door gerommel, verdachte rent weg

BARENDRECHT – Afgelopen nacht heeft er een poging tot inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Operastraat. Rond 3:30 uur werd de bewoner wakker door het geluid van gerommel aan de voordeur. Toen hij naar beneden liep en het licht aan deed rende er buiten plots één man weg.

De bewoner wilde achter hem aan gaan, maar het slot bleek in zo’n mate te zijn bewerkt dat de deur niet meer open kon. De verdachte rende weg richting het voetbalveld aan de Cantatelaan/Serenadelaan. De bewoner belde direct 112.

Politie

Rond het tijdstip van de inbraakpoging heeft de politiehelikopter nog even kort boven Barendrecht gevlogen, maar de verdachte is niet meer aangetroffen. De politie heeft vanochtend (Woensdag 21 december 2016) sporen veilig gesteld bij de woning. De cilinder bleek uit het slot te zijn gehaald (vernield/geboord).

Stokje

De bewoner trof ‘s ochtends wel een ‘stokje’ aan bij de voordeur die hij daar zelf niet had geplaatst en niet eerder had gezien. De mogelijkheid bestaat dus dat de woning (om onbekende redenen) eerder is ‘gemarkeerd’.

Buurtpreventie Barendrecht is de komende tijd extra zichtbaar aanwezig. Ze rijden met oranje zwaailichten door de wijken.

Update 22:00: Zojuist heeft er (opnieuw) een inbraak plaatsgevonden in de wijk Bijdorp:

« | »