Politieauto

ROTTERDAM/BARENDRECHT – Politieagenten hielden maandagavond 12 december na een korte achtervolging een man aan op de Stadionweg voor diefstal uit een auto. De 26-jarige Rotterdammer wist niet dat hij navigatie-apparatuur uit een lokauto van de politie stal.

De lokauto stond geparkeerd in Barendrecht vanwege auto-inbraken van de laatste tijd. En met succes. Nadat in de auto was ingebroken, werden politiemensen gealarmeerd. De buit bestond uit navigatie-apparatuur. De politie begon een onderzoek en kwam uit bij de Rotterdammer. Agenten zagen de verdachte in zijn eigen auto stappen en wegrijden bij zijn eigen woning. Hij negeerde vervolgens een stopteken van de politie.

Achtervolging

Tijdens de achtervolging tikten politiewagens het voertuig van de Rotterdammer een paar keer aan. Twee fietsers moesten nog wegspringen voor de auto van de Rotterdammer maar ze raakten niet gewond. Uiteindelijk botste de 26-jarige op de Stadionweg tegen een paal op de trambaan. Agenten hielden hem hierna aan.

De gestolen apparatuur is teruggevonden bij de verdachte. De politie onderzoekt of de Rotterdammer betrokken is bij andere auto-inbraken.

« | »