Politieauto

BARENDRECHT – De afgelopen week hebben er 2 inbraken en 3 pogingen daartoe plaatsgevonden in Barendrecht. Afgelopen nacht is daar een poging tot inbraak bijgekomen in een woning aan de Standerdmolen.

De politie vraagt mensen die iets hebben gehoord/gezien naar aanleiding van deze poging tot inbraak om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Buurtpreventie

Deelnemers van het project Buurtpreventie Barendrecht hebben afgelopen nacht gesurveilleerd door de wijk Vrijenburg, daar vonden recent twee (pogingen tot) inbraak plaats. Gedurende de avond en nacht is er door vrijwilligers te voet en op de motor toezicht gehouden in de wijk om verdachte situaties tijdig op te kunnen merken en de politie daarvan op de hoogte te stellen. De vrijwilligers proberen zoveel mogelijk zichtbaar aanwezig te zijn op de tijdstippen en plaatsen waar de kans op criminaliteit het grootst is.

Het Buurtpreventie project is actief in diverse wijken van Barendrecht en het team kan daarbij altijd extra “ogen en oren” op straat gebruiken. Via de website van Buurtpreventie Barendrecht kunt u meer informatie vinden en/of uzelf aanmelden als vrijwilliger.

Vrijwilligers

Buurtpreventie Barendrecht is een initiatief van de Gemeente Barendrecht, Kijk op Welzijn en de Politie. Het initiatief is gestart in 2013. In herkenbare kleding zijn de vrijwilligers van Buurtpreventie regelmatig op straat te vinden in de auto, op de fiets, op de scooter of gewoon wandelend. Samen of alleen of zelfs met meerderen surveilleren ze door Barendrecht; bezig met veiligheid.

« | »