Kat valt van dak in de Polkastraat, heeft nog 8 levens over

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer van Barendrecht is vanochtend (Zaterdag 25 juni 2016) ter plaatse gekomen voor een melding van een dier in nood aan de Polkastraat. Een kat bleek al langere tijd, zeer waarschijnlijk sinds gisteravond, op de punt van het dak te zitten. Een ladderauto van de brandweer uit Rotterdam werd ter plaatse gevraagd.

De kat deed ondertussen nog een aantal pogingen om vanaf de punt naar het dak van de dakkapel te klimmen, maar krabbelde telkens (letterlijk) terug.

Sprong vanaf dakgoot

Nadat de ladderauto in positie was gebracht en twee brandweermannen omhoog gingen, besloot de kat zijn eigen weg te kiezen. Via de achterkant van de woning liep/schoof de kat richting de dakgoot. Hier kreeg hij helaas geen grip op en viel naar beneden. Het beest zal worden gecontroleerd, maar leek vlak na de val in orde.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »