Politieauto

BARENDRECHT – De politie heeft vanavond (Woensdag 27 april 2016) drie verdachten kunnen aanhouden na een achtervolging vanaf sportpark De Bongerd bij de Notenhof. Dit gebeurde nadat het drietal rond 20:30 uur een poging tot insluiping deed in de woning van een oudere dame aan de Margrietsingel. De politie laat weten dat het om een babbeltruc ging, een vrouw deed zich voor als thuiszorgmedewerker.

Politie: “De meldster had een onbekende vrouw bij een bejaarde buurvrouw naar binnen zien gaan. Na ongeveer 5 minuten kwam ze weer naar buiten en stapte in een voertuig. Meldster gaf een volledig kenteken van dit voertuig aan ons door.

Gevlucht met auto

Het drietal, twee mannen en een vrouw, wisten met een auto te vluchten vanaf de Margrietsingel. De politie startte een zoektocht en bikers zagen het voertuig op de Binnenlandse Baan. De bestuurder van de auto zag de biker ook en keerde. Hij reed de wijk in, hier troffen agenten het lege voertuig aan op de Notenhof/Torenvalk. Vanaf dat moment is de achtervolging ingezet op de drie personen en is het gebied rond het sportpark uitgekamd door agenten: “Getuigen hadden gezien dat twee mannen en een vrouw het Bongerdpark‬ ingerend waren. Hier troffen we al snel drie personen aan die aan het signalement voldeden.” De drie werden na succesvol speurwerk rond 21:00 uur, een half uur na de poging tot insluiping, aangehouden door de politie.

Nep thuiszorgmedewerker

Politie: “De verdachte vrouw had zich uitgegeven als iemand van de thuiszorg en was zo de woning van het slachtoffer binnengedrongen. Doordat de verdachte vrouw allerlei trucjes uit probeerde om het slachtoffer de kamer uit te krijgen, kreeg het slachtoffer argwaan. Zij heeft de verdachte vrouw zonder ze uit het oog te verliezen de deur gewezen. Waarmee het slachtoffer heeft voorkomen dat de verdachte vrouw iets kon stelen.

Agenten hebben meerdere sieraden aangetroffen bij de vrouw, mogelijk afkomstig van eerdere diefstal, zo stelt de politie. De auto is meegenomen door de politie voor verder onderzoek.

Stroomstoring

In de Fruitbuurt werden vanavond (Woensdag 27 april 2016) veel politievoertuigen gezien door bewoners. In eerste instantie leek dit verband te houden met verscherpt toezicht vanwege een stroomstoring in deze en omliggende wijken. Deze storing is sinds 22:15 uur weer verholpen.

« | »