Barendrecht op slot: 7 alcoholmobilisten betrapt (Kilweg)

BARENDRECHT – Gisteravond (Zaterdag 21 november 2015) heeft de politie ‘Barendrecht op slot‘ gegooid. Een actie waarbij teams van agenten alcoholcontroles uitvoeren op de toegangswegen van de gemeente Barendrecht. De lokale politie (Basisteam Oude Maas) werkt hiervoor samen met de verkeerspolitie.

Alcohol

Van de 600 gecontroleerde automobilisten bleken er zeven vier (zie update) te veel alcohol te hebben genuttigd om te mogen rijden, tegen hen is proces verbaal opgemaakt.

Update (23 nov)

Tussen 21.00 en 3.00 uur ‘s nachts is er in Barendrecht gecontroleerd op de Maasstraat, Portlandse baan, 1e Barendrechtseweg en de Kilweg. De politie maakte gebruik van een alcoholbus, waar meteen een ademanalyse kon worden uitgevoerd. Bij 600 mensen werd de blaastest afgenomen. Het overgrote merendeel was de BOB, Bewust Onbeschonken Bestuurder.

Vier van hen had te diep in het glaasje gekeken, met als hoogst gemeten 545 ug/l. Zij kregen een schikkingsbedrag te horen tussen de 300 en 600 euro. Na betaling mochten ze gaan, zonder auto uiteraard.

Foto: Politie Barendrecht

« | »