Politieauto

BARENDRECHT – Bij de politie zijn afgelopen week 6 meldingen binnen gekomen van inbraak. In vier gevallen werd er daadwerkelijk ingebroken in een woning. In de twee andere gevallen bleef het beperkt tot een poging inbraak: verbrekingen van een deur en een raam om binnen te komen.

De meldingen inbraak komen vanaf de Vrijenburglaan, Vossenburg, Arent Maertensvliet en de Getijmolen. Pogingen tot inbraak vonden plaats op de Hoefslag en de Maasdam-Akker.

Sloten uitgeboord en raampjes verbroken

De inbraak aan de Vrijenburglaan vond plaats ergens gedurende de weken tussen 17 oktober en 3 november. Het slot van de voordeur werd uitgeboord en de woning is doorzocht. Vooralsnog onbekend wat er is weggenomen. Aan de Vossenborg werd eveneens het slot van de voordeur verbroken, dit gebeurde op zaterdag 7 november tussen 19:00 en 21:00 uur. Drie iPads, 3 telefoons en sieraden zijn gestolen.

Op zaterdag 7 november vond er ook een inbraak plaats aan de Arent Maertensvliet, het cilinderslot en de raamboompjes werden verbroken om via de achterzijde de woning binnen te komen. Telefoons en tablets zijn gestolen. Aan de Getijmolen werd tussen 30 oktober en 2 november ingebroken. De woning is doorzocht nadat via de achterzijde van de woning een raam werd opengebroken.

Inbraakschade

Aan de Maasdam-Akker vond tussen 6 november 15:00 en 8 november 19:00 een poging tot inbraak plaats. Door met het cilinderslot van de achterdeur te stoeien werd gepoogd binnen te komen, dit is de daders echter niet gelukt. Aan de Hoefslag vond de poging inbraak plaats tussen 8 november 14:45 en 20:00 uur: er werd gepoogd om het bovenlicht en de achterdeur open te breken.

Heeft u iets gezien of informatie die voor het onderzoek naar de inbraken relevant kan zijn, dan verzoekt de politie u om contact op te nemen via 0900-8844.

 

« | »