Gestolen scooter gedumpt in de sloot

BARENDRECHT – De politie heeft afgelopen nacht een gestolen scooter uit een sloot langs de Scheldestraat gevist. De politie werd getipt dat drie jongeren een scooter in de sloot hadden gegooid. De scooter bleek gestolen te zijn vanaf de Waalstraat in Barendrecht. Politie Barendrecht: “We hebben de eigenaar de scooter terug gegeven. Hij gaat aangifte doen.

De politie ziet de afgelopen weken een toename in het aantal gestolen fietsen en scooters in Barendrecht.

Meer gestolen scooters gevonden

Inmiddels heeft de politie vanochtend (Zaterdag 24 oktober 2015) nog twee gestolen scooters teruggevonden. Rond half tien trof de politie een mogelijk gestolen scooter aan bij de Catharinapolder. Een eigenaar van deze scooter kon nog niet worden gevonden.

Rond tien uur werd er een gestolen scooter gevonden aan de Oude Haven. Deze bleek eerder uit een voortuin aan de Paddeweg te zijn gestolen, het contactslot was eruit gehaald. De eigenaar was zelf nog niet van op de hoogte van de diefstal toen de politie het nieuws kwam brengen:

Toename rijwieldiefstal

De politie constateert de afgelopen weken een toename in de diefstal van fietsen en scooters. In de week van 12 t/m 18 oktober werden 12 fietsen gestolen: Stationsweg, Arent Maertensvliet, Meerwedesingel, Middeldijkerplein (2x), Havenhoofd, Torenmolen (2x), Hertenburg, Avenue Carnisse en Olijfhout (2x)

De politie adviseert om de fiets altijd met een goed slot vast te zetten aan een vast object. En noteer je framenummer om deze bij aangifte te kunnen melden.

Foto: Politie Barendrecht

« | »