Station Barendrecht ontruimd na brandalarm

De brandweer is om tien over half een met spoed opgeroepen naar de spoortunnel van het NS station in Barendrecht. Twee brandweerauto’s, de officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen werden hiervoor opgeroepen.

Ter plaatse was het station al ontruimd, enkele honderden reizigers waren van de perrons ontruimd. Ondertussen was de brandweer al druk met het zoeken naar de oorzaak van de melding. Inmiddels is bekend dat iemand de drukknop van de brandmelder heeft ingedrukt terwijl er geen sprake was van brandgevaar.

Voor dit incident is er ook een ambulance, samen met de officier van dienst geneeskunde, opgeroepen. Dit is waarschijnlijk gedaan uit voorzorg aangezien er geen sprake was van gevaar.

Het treinverkeer lag ten tijde van de brandmelding volledig stil. Inmiddels word het treinverkeer weer opgestart, zo heeft de NS laten weten. Wanneer er weer volgens de dienstregeling wordt gereden, is nog niet bekend.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »