- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de Vergunningen kaart. Alle bekendgemaakte vergunningen in de gemeente Barendrecht

Agenda - April 2014

In onderstaande agenda staan evenementen en activiteiten die worden georganiseerd in Barendrecht en omgeving. Heeft u zelf iets georganiseerd, laat het ons weten door hier te klikken en het formulier met de details in te vullen. Onder deze kalender staan de eerstvolgende evenementen met daarbij de beschikbare details zoals de locatie en informatie over de organisator.


 • 09:00

  Halve finale NK turnen (GV Barendrecht)

  Datum: zaterdag 5 april om 09:00 uur

  BARENDRECHT/ROTTERDAM – Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 organiseert Gymnastiekvereniging Barendrecht in samenwerking met de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) de halve finale NK turnen dames in Sporthal De Enk te Rotterdam. Tijdens dit weekend strijden alle leeftijdscategorien...

  Lees verder

  Details

 • 10:00

  Fair4Green evenement bij het Edudelta College

  Datum: zaterdag 5 april om 10:00 uur

  Geen details beschikbaar voor dit item.

  Details

  • Tijd: 10:00 - 14:00
 • 09:00

  Halve finale NK turnen (GV Barendrecht)

  Datum: zondag 6 april om 09:00 uur

  BARENDRECHT/ROTTERDAM – Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 organiseert Gymnastiekvereniging Barendrecht in samenwerking met de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) de halve finale NK turnen dames in Sporthal De Enk te Rotterdam. Tijdens dit weekend strijden alle leeftijdscategorien...

  Lees verder

  Details

 • 12:00

  Koopzondag Barendrecht

  Datum: zondag 6 april om 12:00 uur

  Koopzondag in Barendrecht van 12:00 tot 18:00 uur.

  Lees verder

  Details

 • 13:00

  Roadshow Veiliger Wonen Barendrecht

  Datum: maandag 7 april om 13:00 uur

  BARENDRECHT – [Video] Op maandag 7 april komt de roadshow Veiliger Wonen langs in Barendrecht. Van 13:00 tot 20:00 uur bent u van harte welkom op het gemeentehuisplein (Binnenhof 1). Tijdens de roadshow kunt u ontdekken wat u zelf kunt...

  Lees verder

  Details

 • 09:00

  Open Dag Montessori basisschool

  Datum: vrijdag 11 april om 09:00 uur

  Montessori basisschool voor
  katholiek onderwijs
  Olmenwede 1,2993 GG Barendrecht
  directeur: mw. C. Latour en
  mw. H. Stellinga
  telefoon: (0180) 623 770
  fax: 0180-622859
  email: directie@de-trinoom.nl
  website: www.de-trinoom.nl

  OPEN DAG:
  22 januari van 9.00 tot 11.00 uur
  13 maart van 9.00 tot 11.00 uur
  11 april van 9.00 tot 11.00 uur

  Details

 • 21:00

  Blaze Rewind "The Most Exclusive 80's 90's & 00's party"

  Datum: zaterdag 12 april om 21:00 uur

  “De eerste editie was erg gezellig, dus deze mag je niet missen!”

  Blaze Rewind “The Spring Edition” neemt je op 12 april 2014 mee terug in de tijd.
  En ditmaal op een van de mooiste locaties die Rotterdam rijk is, The Hospitality Cub gesitueerd in het welbekende Westelijk Handels Terrein.

  Heb je zin in een onvergetelijke avond uit met herkenbare en vooral dansbare hits uit de 80’s, 90’s & 00’s? Zorg dan dat je erbij bent!

  Wij hebben speciaal voor jou de beste DJ’s geselecteerd. Met DJ Silverius (bekend van radio Veronica), DJ Sir Edward (aka Disco Ed) en last but surely not least DJ Leon uit Zoetermeer is stil blijven staan geen optie. Dat beloofd een gezellige en swingende avond uit te worden.

  Kaartjes zijn te verkrijgen via de Facebook pagina van Blaze Rewind en anders via onze website www.blaze.fix8events.com

  Liever VIP?
  Wil jij Blaze Rewind in stijl beleven? Boek dan een VIP arrangement voor jou en je vrienden.

  Details

 • 13:30

  Feestelijke heropening bibliotheek Carnisselande

  Datum: woensdag 16 april om 13:30 uur

  BARENDRECHT – Woensdag 16 april is een feestelijke dag voor de bibliotheek in Carnisselande. Die middag wordt de centrale vestiging aan het Middeldijkerplein heropend. Demissionair wethouder Stephanie ter Borg (cultuur) verricht samen met demissionair wethouder Maret Rombout uit Albrandswaard om...

  Lees verder

  Details

 • 09:00

  Paasactiviteiten Carnisse Veste

  Datum: zaterdag 19 april om 09:00 uur

  Vanwege het 10 jarig bestaan van Carnisse Veste worden ieder uur 10 willekeurige bezoekers verrast met een doosje met 10 eieren én een waardebon ad € 10,=

  Vanaf 12.00 uur zal de FunFare zorgdragen voor gezellig muzikaal entertainment. De moeite waard om juist op paaszaterdag in Carnisse Veste te winkelen.

  Details

 • 11:00

  Paaseieren zoeken Oranjespeeltuin

  Datum: zaterdag 19 april om 11:00 uur

  Zaterdag 19 April is weer de traditionele seizoenopening van de Oranjespeeltuin. Vanaf 11.00h gaan de hekken open en kunnen de kinderen naar paaseieren zoeken. Ook wordt het gerenoveerde Creahuis geopend.

  Details

 • 12:00

  Open Dag Kanovereniging Lekko

  Datum: zaterdag 19 april om 12:00 uur

  De vele natte natuurgebieden van Nederland ontdekken van het water, langs grote schepen varen op de Nederlandse rivieren, op de golven dansen op de zee of in beweging blijven door wekelijks te varen op het Waaltje? Dat kan met een kano of kajak. Op 19 april organiseert Kanovereniging Lekko uit Barendrecht een opendag. Tijdens deze opendag kunt u een kijkje nemen in de kantine en botenloods, laten informeren over kajak- en kanovaren of zelf in een kajak of kano stappen.

  Op donderdag is er altijd clubavond (19.30 tot 22.30 uur) waar veel leden het hele jaar door een tochtje op het Waaltje maken. Ook zijn er op andere dagen vaarders op het Waaltje te vinden. Indien u op 19 april verhinderd bent dan bent u altijd van harte welkom op een donderdagavond. Tijdens de donderdagavonden worden nieuwe leden begeleid in het varen en de daarbij horende technieken.

  KV Lekko heeft een bijna doorlopend toerprogramma dat begint in maart en, met een tijdelijke stop in de schoolvakantieperiode, doorloopt tot begin november. Eens in de twee weken worden er tochten gepland, ergens in den lande. De afstand die dan wordt gevaren ligt rond de 20 kilometer, wat na enige oefening goed te doen is. In de warme maanden wordt deze aangevuld met groot water tochten op rivier en zee.

  De opstapdag begint om 12 uur en eindigt om 17 uur. U vindt KV Lekko aan de Noldijk 73 in Barendrecht , naast de Roeivereniging Barendrecht en de Zeeverkennersgroep Brandaen, aan het Waaltje, vlak bij het spoor. Meer informatie vindt u op de website www.kv-lekko.nl.

  Details

 • 18:30

  Paasevent Every Day Church

  Datum: zaterdag 19 april om 18:30 uur

  Paasevangelie in de taal van vandaag. Film, gospel muziekband en vertelling paasverhaal door Coen Legemaate. Tijdens het kinderprogramma gaan kinderen knutselen met paaseieren. Tijd: 19.00-20.00 uur, inloop met koffie/thee vanaf 18.30 uur. Locatie: Vrijenburgpoort (Hertenburg 32). Toegang: gratis

  Details

 • 21:30

  Ramones tribute band in De Beuk

  Datum: zaterdag 19 april om 21:30 uur

  Zaterdag 19 april spelen er in Poppodium De Beuk in Barendrecht twee bands die niet vies zijn van een beetje snel gitaargeweld, Ramville en El Camaro.

  Wat gebeurt er als je rockabilly, psychobilly, speedrock, punkrock en oldschool hardcore mixt met de legendarische songs van de Ramones? Ramville staat garant voor een aanstekelijke dosis high-energy powerrockabilly, en bestaat uit rasmuzikanten met samen zo’n honderd jaar podiumervaring in de Rotterdamse muziekscene.

  Sinds eind 2008 laten de 4 heren uit Utrecht, Amsterdam en Bodegraven hersenvaatjes knappen met hun muziek. Hun hoofdbasis gevestigd onder een brug in Utrecht, en hun doel om schofterig hard te feesten en knallen met de op hol geslagen punkrock. Ze zijn geïnspireerd door bands als The Hookers, Zeke, en Annihilation Time. Ze noemen zichzelf ook wel de Speedkillers en dat hoor je: met knallende gitaren, rammende drums en een vurige stem breken zij de tent af!

  De zaal gaat open om 21.30 uur, aanvang 22:00 uur.De entree is: €4 ,- (leden van De Beuk betalen € 2,-)

  De Beuk is alleen toegankelijk vanaf 16 jaar, legitimatie is verplicht.
  De Beuk is hèt poppodium van Barendrecht en word volledig gerund door vrijwilligers. De Beuk is gevestigd aan de 1e Barendrechtseweg 55 te Barendrecht kijk voor meer info op www.beukonline.nl

  Verwacht de komende periode:
  18 april - Open DJ Night
  19 april - Ramville & El Camaro
  26 april - Koningsdag met BBQ, Bands & DJ’s
  3 mei - Out of Many Soundystem (Reggae Dub)
  14 juni - Scherpe Randjes the Oldschool techno edition
  21 juni - The Covernant (Hardrock & Metal Covers)

  Details

 • 11:00

  Paasfeest op De Kleine Duiker

  Datum: maandag 21 april om 11:00 uur

  Activiteiten: Pony ritjes, kleurwedstrijd, dieren knuffelen in het kraamhok (tot 15:00), eieren zoeken (12:00 en 14:00 in de weilanden), op bezoek bij de paashaas en nog veel meer leuke activiteiten voor jong en oud.

  Details

 • 11:00

  Oude Maasloop

  Datum: maandag 21 april om 11:00 uur

  Wedstrijd / prestatieloop over 10 KM door Barendrecht start en finish Atletiekbaan CAV Energie Barendrecht ( sportpark de Bongerd)

  Details

 • 10:30

  Expositie "Koningshuis" in gemeentehuis Barendrecht

  Datum: dinsdag 22 april om 10:30 uur

  Van dinsdag 22 april tot en met dinsdag 13 mei kunt u in het gemeentehuis de expositie ‘Koningshuis’ bewonderen. Kunstenaressen Yolande Jongenotter en Annemiek den Boer hebben speciaal hiervoor schilderijen gemaakt. Burgemeester Van Belzen opent de expositie op 22 april om 10.30 uur. U bent hierbij van harte welkom.

  Beide kunstenaressen zijn zeer en - thousiast over de expositie. Yolande: “Na 30 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, was het tijd om mij wat meer bezig te houden met mijn grote hobby schilderen. In een aan - tal cursussen maakte ik mij de ba - sisvaardigheden op het gebied van tekenen en schilderen eigen. Ik werk voornamelijk met acryl. Door nieuwe uitdagingen aan te gaan, maak ik steeds gebruik van nieuwe technie - ken, objecten en kleuren.”

  Grote passie

  Annemiek: “Ik woon en schilder in Barendrecht. Schilderen en tekenen is van jongs af aan mijn grote pas - sie. Ik zet allerlei onderwerpen neer, zoals landschappen, dieren en ab - stract werk. Daarnaast heb ik een fascinatie voor portretten. Ik heb op - leidingen gevolgd bij verschillenden docenten. Zo kwamen mijn enthou - siasme, vaardigheden en kennis bij elkaar.”

  Details

 • 13:00

  Kermis Barendrecht

  Datum: woensdag 23 april om 13:00 uur

  BARENDRECHT – Op woensdag 23 april gaat om 13:00 uur de kermis van Barendrecht weer open. De kermis is te bezoeken op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en staat hier tot en met donderdag 1 mei. Openingstijden kermis Barendrecht …

  Lees verder

  Details

 • 14:00

  Kermis Barendrecht (Eurodag)

  Datum: donderdag 24 april om 14:00 uur

  BARENDRECHT – Op woensdag 23 april gaat om 13:00 uur de kermis van Barendrecht weer open. De kermis is te bezoeken op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en staat hier tot en met donderdag 1 mei. Openingstijden kermis Barendrecht …

  Lees verder

  Details

 • 13:00

  Kermis Barendrecht

  Datum: vrijdag 25 april om 13:00 uur

  BARENDRECHT – Op woensdag 23 april gaat om 13:00 uur de kermis van Barendrecht weer open. De kermis is te bezoeken op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en staat hier tot en met donderdag 1 mei. Openingstijden kermis Barendrecht …

  Lees verder

  Details

 • 22:00

  Vuurwerk kermis Barendrecht

  Datum: vrijdag 25 april om 22:00 uur

  Vuurwerkshow bij de kermis van Barendrecht op Koningsdag. De vuurwerkshow is te zien vanaf de kermis van Barendrecht, maar wordt vermoedelijk afgestoken vanaf het grasveldje tegenover 't Vlak (Binnenlandse Baan).

  Lees verder

  Details

 • 08:50

  Aubade Doormanplein

  Datum: zaterdag 26 april om 08:50 uur

  Programma rondom aubade:

  08:50 uur start muziek van de Harmonievereniging.
  09:00 uur start programma aubade/samenzang Doormanplein.
  09:30 uur einde programma buiten, Afsluiting met het nummer Bewegen is gezond.

  Details

 • 09:30

  Braderie en kindervrijmarkt Koningsdag 2014

  Datum: zaterdag 26 april om 09:30 uur

  Programma Oranjevereniging Juliana:

  09:30 – 16:30 uur braderie op Dorpsstraat en Schaatsbaan.
  09:30 – 16:30 uur kindervrijmarkt op grasveld bij Dorpskerk.
  10:00 – 13:00 uur kinderspelen in zaal De Ontmoeting.
  13:00 – 16:00 uur rondritten met Keep Them Rolling (op-/uitstapplaats Schaatsbaan).
  14:00 – 18:00 uur Rad van Avontuur in café De Uitspanning.

  Details

 • 11:00

  Kermis Barendrecht (Koningsdag)

  Datum: zaterdag 26 april om 11:00 uur

  BARENDRECHT – Op woensdag 23 april gaat om 13:00 uur de kermis van Barendrecht weer open. De kermis is te bezoeken op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en staat hier tot en met donderdag 1 mei. Openingstijden kermis Barendrecht …

  Lees verder

  Details

 • 13:00

  Koningsdag in De Beuk

  Datum: zaterdag 26 april om 13:00 uur

  Zaterdag 26 april is de eerste echte Koningsdag in Poppodium De Beuk, uiteraard traditioneel met met BBQ, Bands, en DJ’s. Men kan op het terras genieten van een hamburger, drankje, muziek en het oranjezonnetje Naast muziek van veel lokale acts zijn er voor degene met competitiedrang ook Oudhollandsche spelen als sjoelen, tafelvoetbal en spijkerslaan.

  Red Lights is een drie koppige Punkrock band uit Barendrecht, net als Burning Sensation oefenen ze wekelijks in de oefenruimte van De Beuk. Naast covers van onder andere Green Day, Lit, Blink 182, My Chemical Romance spelen ze ook eigen nummers die geïnspireerd zijn door deze bands . Daarnaast worden ook diverse bekende nummers uit de top 40 onder handen genomen.

  TV-Yellow is een Spijkenisser rock-punk band met een aanstekelijk geluid. Deze enthousiaste band timmert hard aan de weg: zij werden derde bij De Kleine Prijs van Spijkenisse, gaven al verschillende live optredens op de lokale radio en traden laatst op in een volle tent op het Spijkenisse festival. TV-Yellow is sterk beïnvloed door bands als Green Day, Sum 41 en The Clash. De band speelt voornamelijk eigen werk met hier en daar een knallende klassieker.

  Het begon allemaal in 2008 toen Jurgen en Jurgen bij elkaar gingen zitten om verschillende muziekstijlen te combineren met aparte, maar toepasselijke teksten over dingen die zij in het dagelijkse leven tegen kwamen. Zo werd Burning Sensation geboren! Burning Sensation is een Barendrechtse rock/punk band met uitstapjes naar country, ska en hardrock. Hoe meer muziekstijlen, hoe meer vreugde!
  De combinatie van deze verschillende muziekstijlen met teksten over kleine frustraties leidt tot een komische en duidelijke verwoording van gevoelens die bij veel mensen leven.

  Na de bands nemen de Barendrechtse DJ’s Danco C, Rogue Waves en Infiltrate The system het stokje over, ze zullen zorgen voor een dansbare mix van Electro, Techno en Drum n Bass.

  De Beuk is open vanaf 13:00 uur, vanaf 14:00 uur staat de BBQ aan. De eerste act begint om 15:00 uur.

  De Beuk is hèt poppodium van Barendrecht en word volledig gerund door vrijwilligers. De Beuk is gevestigd aan de 1e Barendrechtseweg 55 te Barendrecht kijk voor meer info op http://www.beukonline.nl

  Details

 • 14:00

  Koningsdag VV Smitshoek

  Datum: zaterdag 26 april om 14:00 uur

  Voor de kinderen van 4 t/m 11 jaar zullen wederom de bekende kinderspelen worden georganiseerd. Al een aantal jaren een topper in het programma, met een veld vol met allerlei kinderspelen! Omdat de roofvogels altijd veel bekijks trekken, zijn deze ook weer van de partij. De kinderspelen starten om 13.30 uur. Einde van de spelletjes is om 16.00 uur. Voor aanvang van de spelen is een spelletjeskaart te koop voor € 3 per kind.

  Tijdens de middagactiviteiten zijn er verschillende kraampjes waar voor een ieder wat te zien is, o.a. een lentekraam met zomerplantjes, een home style kraam en nog veel meer. Ook worden er lekkere hamburgers gebakken.

  Om 16.30 uur is er bij droog weer buiten op het veld een kindervrijmarkt. Opgeven hiervoor is niet nodig. Aansluitend op de buitenactiviteiten kunt u onder het genot van een drankje nog gezellig napraten in de kantine. Van 16.00 tot 20.00 uur is er gezellige live-muziek. Kortom: voor elk wat wils, een feest dat u zeker niet mag missen! Kom gezellig langs op sportpark Smitshoek.

  Details

 • 14:00

  Kermis Barendrecht

  Datum: maandag 28 april om 14:00 uur

  BARENDRECHT – Op woensdag 23 april gaat om 13:00 uur de kermis van Barendrecht weer open. De kermis is te bezoeken op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en staat hier tot en met donderdag 1 mei. Openingstijden kermis Barendrecht …

  Lees verder

  Details

 • 14:00

  Kermis Barendrecht (Uitsluitend voor genodigden/mensen met een beperking)

  Datum: dinsdag 29 april om 14:00 uur

  BARENDRECHT – Op woensdag 23 april gaat om 13:00 uur de kermis van Barendrecht weer open. De kermis is te bezoeken op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en staat hier tot en met donderdag 1 mei. Openingstijden kermis Barendrecht …

  Lees verder

  Details

 • 15:00

  Kermis Barendrecht

  Datum: dinsdag 29 april om 15:00 uur

  BARENDRECHT – Op woensdag 23 april gaat om 13:00 uur de kermis van Barendrecht weer open. De kermis is te bezoeken op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en staat hier tot en met donderdag 1 mei. Openingstijden kermis Barendrecht …

  Lees verder

  Details

 • 13:00

  Kermis Barendrecht

  Datum: woensdag 30 april om 13:00 uur

  BARENDRECHT – Op woensdag 23 april gaat om 13:00 uur de kermis van Barendrecht weer open. De kermis is te bezoeken op het plein voor het gemeentehuis (Binnenhof) en staat hier tot en met donderdag 1 mei. Openingstijden kermis Barendrecht …

  Lees verder

  Details

 • 13:30

  Huttenbouwcursus voor kinderen in natuurgebied Koedood

  Datum: woensdag 30 april om 13:30 uur

  BARENDRECHT/RHOON – Ondanks de vele mogelijkheden van het digitale tijdperk spelen veel kinderen nog graag buiten. Gelukkig maar, want dat is gezond en goed voor hun ontwikkeling. Ook kinderen in Rhoon en Barendrecht komen graag buiten. Een van de dingen …

  Lees verder

  Details