- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de BarendrechtNU Foto's pagina met daarop fotoalbums uit de nieuwsberichten van BarendrechtNU.

Agenda - Januari 2014

In onderstaande agenda staan evenementen en activiteiten die worden georganiseerd in Barendrecht en omgeving. Heeft u zelf iets georganiseerd, laat het ons weten door hier te klikken en het formulier met de details in te vullen. Onder deze kalender staan de eerstvolgende evenementen met daarbij de beschikbare details zoals de locatie en informatie over de organisator.


  • 11:00

    Nieuwjaarstoernooi Zaalvoetbal groep 7 & 8

    Datum: donderdag 2 januari om 11:00 uur

    Nieuwjaarstoernooi Zaalvoetbal

    Locatie: Sporthal Waterpoort
    Middeldijkerplein 9, Barendrecht

    Donderdag 2 januari 11:00 - 17:00 uur
    Groep 7 & 8

    €2,00 euro per persoon

    Een team = 5 spelers + 2 wissels

    Inschrijven per team, dus niet individueel via:
    www.jongerenwerkbarendrecht.nl

    Max. 10 teams

    Details

  • 20:00

    Nieuwjaarsreceptie gemeente Barendrecht

    Datum: maandag 6 januari om 20:00 uur

    Wij nodigen u van harte uit om op maandag 6 januari in het gemeentehuis samen te toosten op het nieuwe jaar. Als gemeente Barendrecht vinden wij ontmoeting en verbinding met en tussen bewoners, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven heel belangrijk. Wij schudden u dan ook graag aan het begin van het nieuwe jaar per- soonlijk de hand tijdens de nieuwjaarsreceptie. Deze feestelijke start van het jaar is in- middels uitgegroeid tot een waardevolle Barendrechtse traditie. Wij willen deze avond graag samen met u vooruitkijken naar 2014 en terugblikken op het afgelopen jaar.

    De avond krijgt een duurzaam tintje door een bijdrage van de Duurzaamheidskring. Hoe duurzaam bent u zelf eigenlijk? Op ludieke wijze wordt de duurzaamheid van de aanwezigen getest.

    Dat wilt u toch niet missen? Wij ontmoeten u graag op maandag 6 januari

    Details

  • 14:00

    Eerste infomiddag bij Edudelta College

    Datum: woensdag 8 januari om 14:00 uur

    Op woensdag 8 januari 2014, start om 14.00 uur de eerste van drie vmbo-informatiemiddagen bij het Edudelta College Barendrecht.

    Deze middag is bestemd voor leerlingen van groep 8 van de basisschool die meer willen weten over planten en dieren en tevens belangstelling hebben voor handel en techniek. Ouders zijn vanzelfsprekend hartelijk welkom.

    De middag start om 14.00 uur met een informatiebijeenkomst, met aansluitend een rondleiding en activiteiten voor de (toekomstige) leerlingen. De middag wordt rond 16.00 uur afgesloten.

    Meer informatie: bel (0180) 642040 of kom langs, Dierensteinweg 2 te Barendrecht.

    Lees verder

    Details

  • 19:00

    Jeugdhuldigingen sporters 2012-2013

    Datum: vrijdag 10 januari om 19:00 uur

    Vrijdag 10 januari 2014 staat volledig in het teken van onze jonge sporters. Tijdens de huldiging van de jeugdkampioenen feliciteren wij onze sporthelden met hun mooie sportieve resultaten in het seizoen 2012-2013. Helpt u mee de jeugdkampioenen in 2014 opnieuw in het zonnetje te zetten? U kunt sporters tot en met 12 jaar tot en met 23 december 2013 aanmelden voor de huldiging.

    Lees verder

    Details

  • 19:30

    Nieuwjaarsconcert Harmonievereniging Barendrecht

    Datum: zaterdag 11 januari om 19:30 uur

    Op zaterdag 11 januari vindt de nieuwjaarsbijeenkomst van Harmonievereniging Barendrecht plaats in de zaal van gebouw Het Trefpunt, Dr. Kuyperstraat 4. Het Harmonieorkest zal een afwisselend repertoire spelen, afgewisseld door toespraak van voorzitter Tineke van der Meer. Tevens zal er gewoontegetrouw aandacht worden besteed aan de jubilarissen. Na afloop van het officiële deel is er nog een gezellige nazit. De zaal gaat om 19.15 uur open voor publiek en om 19.30 uur vangt de avond aan.

    Dit jaar heeft het Nieuwjaarsconcert het thema 'Verhalen en Legendes' meegekregen. Een muzikaal begin van het nieuwe jaar! Kom genieten van de muziek en eet na afloop gezellig een oliebol met ons mee. Toegang gratis. Welkom!

    Details

  • 14:00

    Informatiemiddag Edudelta College Barendrecht

    Datum: woensdag 15 januari om 14:00 uur

    Bij het vmbo van Edudelta College Barendrecht zijn basisschoolleerlingen van harte welkom tijdens de informatiemiddag voor de Wereldkeukenklas. Deze middag wordt gehouden op woensdag 15 januari 2014, van 14.00 tot 16.00 uur.

    Wereldkeukenklas
    Bij de Wereldkeukenklas wordt het maken van gerechten aangegrepen voor een nadere kennismaking met de vele culturen die onze regio aanwezig zijn. Het gaat in deze opleiding niet alleen om koken, maar ook het bezoeken van markten, culturele instellingen en musea staan op het programma. Na het tweede leerjaar zullen extra lessen voor de Wereldkeukenklas worden aangeboden naast het reguliere opleidingsprogramma.

    Informatiemiddag en voorlichting
    Op woensdag 15 januari 2014 zal van 14.00 - 16.00 uur een informatiemiddag georganiseerd worden over deze aantrekkelijke opleiding. Tevens bestaat de mogelijkheid om leerlingen in te schrijven voor het nieuwe cursusjaar. Deze bijeenkomst vindt plaats in de vmbo-vestiging van Edudelta College Barendrecht, Dierensteinweg 2 te Barendrecht. Een speciale informatiefolder over deze opleiding is te verkrijgen op de informatiemiddag en op te vragen via barendrechtvmbo@edudelta.nl.

    Het Edudelta College Barendrecht maakt onderdeel uit van de Edudelta Onderwijsgroep. Deze onderwijsinstelling heeft vmbo- en mbo-vestigingen in Barendrecht, Bleiswijk, Goes en Middelharnis/Sommelsdijk. Naast reguliere opleidingen, wordt ook cursus- en contractonderwijs verzorgd. Meer informatie: kom langs op één van de open avonden of kijk op www.edudelta.nl.

    Details

  • 20:00

    De Smart&Sexy theatershow

    Datum: donderdag 16 januari om 20:00 uur

    De Smart&Sexy theatershow van Lisa Portengen is een mix tussen talkshow & theater met bijzondere inzichten, kadootjes, muziek, kippenvel en volop inspiratie. Deze ladiesnight komt zij samen met een vrouwelijke dj als sidekick, inspirerende gasten en een social media redactie naar het theater om de dames in de zaal te laten ervaren hoe geweldig ze zijn. Na afloop krijg je ook een te gekke goodiebag mee (zonder kortingsbonnen) twv minstens 75 euro!

    Niet alleen in de zaal is het Smart&Sexy, ook de ontvangst is feestelijk en na de show hopen we dat je nog even blijft feesten in de foyer. Wij zorgen er voor dat je echt een avond uit bent!

    Voor de theatershow Smart&Sexy is Theater het Kruispunt op zoek naar inspirerende vrouwen/ondernemers waarvan er één wordt uitgenodigd als gast in de show. Houd de Facebookpagina van Theater het Kruispunt in de gaten om te stemmen wie de meest inspirerende vrouw van Barendrecht wordt!

    Details

  • 10:00

    MBO Groen moet je doen!

    Datum: zaterdag 18 januari om 10:00 uur

    Op zaterdag 18 januari 2014, van 10.00 tot 14.00 uur, geeft het mbo van Edudelta College Barendrecht een inkijk in de vele opleidingen die worden verzorgd. Belangstellenden worden ontvangen in het gebouw aan de Rijnstraat 1-3 te Barendrecht.

    In het voormalige waterschapsgebouw aan de Rijnstraat 1-3 te Barendrecht verzorgt Edudelta College haar mbo-opleidingen. Ook hierin veel keuze, vooral in de groene sector. Hierin leidt men beroepsgericht op in de BOL (beroepsopleidende leerweg) en de BBL (beroepsbegeleidende leerweg) en dat voor alle mbo-niveaus. Er is een grote keuzemogelijkheid aan opleidingen. Denk hierbij aan: dierverzorging en paardenhouderij, bloemsierkunst en Art of Design, hovenier en tuinontwerp, (glas)tuinbouw en akkerbouw/fruitteelt en ondernemer in de groene sector.

    Het zijn niet alleen opleidingen voor de bekende groene beroepen. Het mbo van Edudelta College leidt ook op voor beroepen in de nieuwe technologie. Denk bijvoorbeeld aan voedselproductie, agro-logistiek, milieubeheer, ‘urban farming’; ‘urban green’ en ‘biobased’. Vooral de laatste drie domeinen staan de laatste tijd erg in de schijnwerpers. De ontwikkeling van stads-, dak- en wijktuinen zijn voorbeelden van ‘urban farming’ en ‘urban green’. Bij ‘biobased’ draait het om duurzaam gebruik van grondstoffen en energieopwekking met biomassa in plaats van fossiele brandstoffen.

    De mbo-opleidingen van Edudelta College Barendrecht haken ook aan bij de ontwikkelingen rond bedrijventerreinen BT-Oost (Greenery e.o.) en Nieuw Reijerwaard. Zo zal komend cursusjaar een start worden gemaakt met een opleiding agro-logistiek. Voor afgestudeerde studenten van deze opleiding zal de komende jaren veel werk beschikbaar zijn.

    Edudelta College Barendrecht maakt onderdeel uit van de Edudelta Onderwijsgroep. Deze onderwijsinstelling heeft vmbo- en mbo-vestigingen in Barendrecht, Bleiswijk, Goes en Middelharnis/Sommelsdijk. Naast reguliere opleidingen, wordt ook cursus- en contractonderwijs verzorgd. Meer informatie: kom langs op één van de open avonden of kijk op www.edudelta.nl.

    Details

  • 19:30

    Informatieavond ouders groep 7/8

    Datum: dinsdag 21 januari om 19:30 uur

    Informatieavond ouders groep 7/8 op het Calvijn Groene Hart

    Details

  • 09:00

    Open Dag Montessori basisschool

    Datum: woensdag 22 januari om 09:00 uur

    Montessori basisschool voor
    katholiek onderwijs
    Olmenwede 1,2993 GG Barendrecht
    directeur: mw. C. Latour en
    mw. H. Stellinga
    telefoon: (0180) 623 770
    fax: 0180-622859
    email: directie@de-trinoom.nl
    website: www.de-trinoom.nl

    OPEN DAG:
    22 januari van 9.00 tot 11.00 uur
    13 maart van 9.00 tot 11.00 uur
    11 april van 9.00 tot 11.00 uur

    Details

  • 14:00

    In galop naar de Paardenklas

    Datum: woensdag 22 januari om 14:00 uur

    Bij het vmbo van Edudelta College Barendrecht zijn basisschoolleerlingen van harte welkom tijdens de infomiddag voor de Paardenklas. Deze middag start op woensdag 22 januari 2014 om 14.00 uur.

    Paardenklas

    De Paardenklas van het Edudelta College Barendrecht trekt veel leerlingen die fan zijn van de paardensport. Deze opleiding is uniek in de regio. Bijzonder is de doorlopende leerlijn die het Edudelta College haar leerlingen biedt. Men start in het eerste leerjaar van het vmbo met praktijklessen op school en op een manege in de regio. Kiest men aan het eind van het tweede schooljaar definitief voor deze opleiding, dan worden er, naast de reguliere lessen landbouw breed, extra lessen verzorgd op het gebied van paardenhouderij.

    Informatiemiddag en voorlichting

    Op woensdag 22 januari 2014 zal van 14.00 tot 16.00 uur een informatiemiddag georganiseerd worden over deze aantrekkelijke opleiding. Tevens bestaat de mogelijkheid om leerlingen in te schrijven voor het nieuwe cursusjaar. Deze bijeenkomst vindt plaats in de vmbo-vestiging van Edudelta College Barendrecht, Dierensteinweg 2 te Barendrecht. Een speciale informatiefolder over deze opleidingen is te verkrijgen op de informatiemiddag en op te vragen via barendrechtvmbo@edudelta.nl.

    Details

  • 15:00

    Open dag Calvijn Groene Hart

    Datum: vrijdag 24 januari om 15:00 uur

    Tijdens de open dag heten leerlingen en personeelsleden van Calvijn Groene Hart kinderen uit groep 8 en 7 en hun ouders/verzorgers van harte welkom. Voor eventuele jongere kinderen heeft Calvijn Groene Hart kinderopvang georganiseerd.

    Details

  • 16:00

    Open Dag Focus Beroepsacademie

    Datum: zaterdag 25 januari om 16:00 uur

    Open Dag Focus Beroepsacademie

    Details

  • 19:00

    Ervaar de natuur bij Edudelta College Barendrecht

    Datum: woensdag 29 januari om 19:00 uur

    Op woensdagavond 29 januari 2014, van 19.00 tot 21.00 uur, zet vmbo Edudelta College Barendrecht de deuren weer wijd open. Ouders, groep 8-leerlingen en andere belangstellenden zijn welkom in het gebouw aan de Dierensteinweg 2 te Barendrecht.

    VMBO onderwijs

    Het onderwijs wordt verzorgd in onderwijszones, waarbij leerlingen in groepen of individueel begeleid worden door deskundige docenten en instructeurs. Voor de beroepsgerichte opleiding krijgen de leerlingen een breed groen aanbod met de thema’s Groen & Recreatie, Handel, Techniek en Verzorging.

    Paardenklas en Wereldkeukenklas

    Naast het reguliere opleidingspakket biedt het Edudelta College ook aantrekkelijke speciale opleidingen: de Paardenklas en de Wereldkeukenklas. Jongeren die graag met paarden en pony\\\'s omgaan en daar veel van willen leren, kunnen daarvoor goed terecht in een speciale vmbo-paardenklas. Buiten het schoolgebouw worden lessen gegeven op maneges in de regio. Dit alles wordt aangevuld met excursies naar stoeterijen en maneges én algemene praktijklessen over de andere beroepsmogelijkheden. De opleiding “Wereldkeukenklas” kent veel belangstelling. Hierin kunnen leerlingen, vanaf de eerste schooldag, aan de slag binnen de praktijkafdelingen met koken, voeding en voedselproducten uit alle werelddelen. Op het programma staan ook bezoeken aan de veiling en bedrijven in de voedingssector.

    TL-diploma

    Voor leerlingen, die minder praktisch en liever theoretisch willen worden opgeleid, is Edudelta College Barendrecht ook dé school voor hun toekomst. De leraren geven veel aandacht aan iedere leerling. Het lesprogramma sluit aan bij de persoonlijke kenmerken van leerlingen. Ze kunnen zelfs een diploma voor de theoretische leerweg halen waarmee ze verder kunnen leren op een havo.

    Leren door doen

    Voor leerlingen die liever ‘met hun handen’ leren is Edudelta College Barendrecht dé school voor hun toekomst. In kleine groepen, met veel aandacht voor het individu, krijgen de leerlingen een lesprogramma dat aansluit bij de persoonlijke kenmerken.

    Het Edudelta College Barendrecht maakt onderdeel uit van de Edudelta Onderwijsgroep. Deze onderwijsinstelling heeft vmbo- en mbo-vestigingen in Barendrecht, Bleiswijk, Goes en Middelharnis/Sommelsdijk. Naast reguliere opleidingen, wordt ook cursus- en contractonderwijs verzorgd. Meer informatie: kom langs op één van de open avonden of kijk op www.edudelta.nl en like ons op Facebook (www.facebook.com/edudeltaonderwijsgroep).

    Details