- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de BarendrechtNU 112 Meldingen site. Hier zijn alle 112 meldingen van Barendrecht te bekijken.

Agenda - December 2013

In onderstaande agenda staan evenementen en activiteiten die worden georganiseerd in Barendrecht en omgeving. Heeft u zelf iets georganiseerd, laat het ons weten door hier te klikken en het formulier met de details in te vullen. Onder deze kalender staan de eerstvolgende evenementen met daarbij de beschikbare details zoals de locatie en informatie over de organisator.


  • 09:00

    Spreekuur collectieve ziektekostenverzekering

    Datum: dinsdag 3 december om 09:00 uur

    De gemeente Barendrecht en ziektekostenverzekeraar CZ
    bieden mensen met een laag inkomen een collectieve ziektekostenverzekering aan. Tijdens dit spreekuur krijgt u meer
    informatie (o.a. over de voorwaarden om voor de verzekering
    in aanmerking te komen). Tijd: 9.00 tot 12.00 uur. Locatie:
    gemeentehuis.

    Details

  • 12:30

    Sinterklaasfeest op de Boerderij De Kleine Duiker

    Datum: woensdag 4 december om 12:30 uur

    Tussen 27 November en 3 December zijn alle kinderen in Barendrecht en omstreken tussen 8.00 uur en 17.00 uur van harte welkom gratis een schoen in elkaar te komen knutselen op de boerderij De Kleine Duiker. Op 4 December kunnen de kinderen hun zelf geknutselde schoen weer gevuld ophalen bij sinterklaas en zijn pieten die vanaf 12.30 uur tot 14.30 uur aanwezig zullen zijn.

    Details

  • 19:30

    Voorlichting tweetaling onderwijs Calvijn Groene Hart

    Datum: dinsdag 10 december om 19:30 uur

    Op dinsdagavond 10 december om half acht verzorgt Calvijn Groene Hart aan de Haarspitwei 11 een extra informatieavond over het tweetalig onderwijs op deze vestiging. De zogenaamde tto-klassen zijn bedoeld voor leerlingen die het een uitdaging vinden zich optimaal in het Engels te bekwamen en op die manier zich betere voor willen bereiden op hun vervolgopleiding en latere carrière. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid vragen te stellen en ook het bijwonen van een heuse tweetalige les maakt deel uit van het programma. Aanmelden kan via http://groenehart.calvijn.nl/aanmeldentto

    Details

  • 12:00

    Winterfeest Barendrecht 2013

    Datum: zaterdag 14 december om 12:00 uur

    Veel winterse activiteiten zaterdag 14 december in het oude en nieuwe centrum van Barendrecht. Op de Middenbaan vindt het X-Mas Shopping plaats. In de Oude Dorpskern zorgt het WinterFeest ’s middags en ’s avonds voor een echte december-sfeer. Met een groot aantal optredens en kramen én de eerste Santa Run van Barendrecht belooft het een gezellige dag te worden in de Oude Dorpskern. ’s Avonds zijn de Watertoren, de Dorpskerk, het Doormanplein en de bomen rond de Dorpskerk sfeervol verlicht.

    Details

  • 13:30

    Santa Run Barendrecht

    Datum: zaterdag 14 december om 13:30 uur

    Op zaterdagmiddag 14 december organiseert Rotary Club Barendrecht zijn eerste Santa Run. Vanaf circa 13.30 uur zullen de straten in Barendrecht rood zien van de Kerstmannen-pakken. Deelnemers lopen verkleed als Kerstman het parcours en steunen met hun deelname het goede doel.

    Lees verder

    Details

  • 13:30

    Masterclass Atheneum-plus op Calvijn voor groep8-leerlingen

    Datum: woensdag 18 december om 13:30 uur

    Calvijn Groene Hart is op zoek naar groep8-leerlingen die een vwo-opleiding met bijzondere extra mogelijkheden willen volgen. Ben jij enthousiast, in veel dingen geïnteresseerd, vind je het leuk om dingen te onderzoeken en te presenteren, ben je op zoek naar uitdaging en denk je dat de atheneum-plusklas iets voor jou is? Kom dan kennismaken met deze ‘plus’ in onze masterclass atheneum-plus. Hierbij ervaar je hoe we lesgegeven in de atheneum-plusklas en werk je aan uitdagende opdrachten.
    De Masterclass atheneum-plus vindt plaats op Calvijn Groene Hart woensdag 18 december a.s. van 13.30 - 15.00 uur. Als je nieuwsgierig bent geworden en je aan wilt melden, kan je voor 9 december een e-mail sturen naar h.c.van.de.lagemaat@calvijn.nl met daarin je voor- en achternaam en de naam van je basisschool.

    Details

  • 17:00

    Lampion / Winterwandeling

    Datum: vrijdag 20 december om 17:00 uur

    De Buurtsportcoach organiseert, samen met de Buurtkamers, een sportieve en leuke wandeling voor iedereen uit Barendrecht.

    Op vrijdag 20 december starten de wandelingen om 17.00 uur vanuit Buurtkamer Trefpunt (Dr. Kuyperstraat 5) en Buurtkamer Vrijenburg (Vrijenburglaan 61).

    De afstand is maximaal 4 kilometer en onderweg zijn er spelletjes en leuke vragen. Na afloop is voor iedere deelnemer een lekkere kop warme chocomel en de mogelijkheid om marshmallows te maken.

    De kosten van deze wandeling zijn 2 euro (incl. warme chocomel, marshmallows en wandeltocht).

    Heb je geen lampion? Geen zorgen!
    Op woensdag 18 december van 14.30 tot 16.30 uur kun je een lampion maken in de Loungebus bij de Vrijenburgschool.
    Op donderdag 19 december van 15.30 - 17.00 uur kun je een lampion maken in de Loungebus bij het sportveldje op de Donge.

    Details

  • 19:00

    Bethlehem in Barendrecht

    Datum: zaterdag 21 december om 19:00 uur

    Op zaterdag 21 december organiseert Hart voor Barendrecht voor de tweede keer een Kerstwandeling in Barendrecht. Meer dan duizend lichtjes wijzen de weg langs 14 taferelen. Taferelen uitgebeeld door vrijwilligers van de deelnemende kerken. Vanaf 19.00 uur kan iedereen van start gaan bij de Focus Beroepsacademie aan de Botter.

    Na de vele positieve reacties van wandelaars en vrijwilligers rond de Kerstwandeling ‘Bethlehem in Barendrecht\'van 2012, wil stichting Hart voor Barendrecht ook dit jaar weer graag een kerstwandeling organiseren. Hart voor Barendrecht hoopt dat door de kerstwandeling, de kerstboodschap veel mensen mag aanspreken.

    Het idee is om de wandeling komende jaren steeds in een ander gedeelte van Barendrecht te houden zodat telkens andere buurtbewoners hierbij betrokken worden. Dit jaar is gekozen voor de wijk Buitenoord.

    Details

  • 20:00

    Kerstevent Carnisselande, Every Day Church

    Datum: zondag 22 december om 20:00 uur

    Het kerstverhaal opnieuw verteld in de taal van vandaag!

    Spreker:
    Arie de Rover, met muziekband en zingen van traditionele
    kerstliederen. Georganiseerd door Every Day Church. Zaal
    open om 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Toegang gratis. Locatie:
    Sporthal in CBS de Vrijenburg (Vrijenburglaan 61).

    Details

  • 13:00

    Ontdekt natuurgebied Koedood

    Datum: vrijdag 27 december om 13:00 uur

    Zin om na de kerstdagen lekker naar buiten te gaan om rode wangen en een frisse neus te halen? Kom dan op derde kerstdag met het hele gezin naar het natuurgebied bij de Koedood. Voor jong en oud is er van alles te doen en te beleven en voor de innerlijke mens wordt ook gezorgd.

    Op vrijdag 27 december organiseert ARK Natuurontwikkeling van 13.00 tot 16.00 een winterse natuurmiddag in het natuurgebied bij de Koedood. Er is van alles te beleven: Je kunt zelf mooie dingen gaan zoeken of meegaan met een struintocht. En als je graag hutten bouwt, dan kun je je uitleven in het aangrenzende bos. Er liggen takken klaar waarmee je een stoere hut kunt bouwen.

    Ouders mogen natuurlijk meehelpen en zij mogen ook een takkenschaar meenemen. Heb je trek in iets warms? Dan kun je een broodje bakken boven het kampvuur. Er wordt ook chocolademelk en glühwein opgewarmd.

    Details