Delen

- Advertentie (?) -

Voorgenomen grondlevering voor sociale huurwoningen op de locatie Talmaweg te Barendrecht

13-02-2023

Voorgenomen grondlevering voor sociale huurwoningen op de locatie Talmaweg te Barendrecht

De gemeente Barendrecht is voornemens om een perceel grond te leveren aan Woonstichting Patrimonium Barendrecht. Het perceel is gelegen aan de Talmaweg te Barendrecht, kadastraal bekend sectie B, nummer 9090, met een oppervlakte van 1585 m2 . De grondlevering vindt plaats ten behoeve van de realisatie van twintig sociale huurwoningen.
De gemeente is sinds een aantal jaren in gesprek met Woonstichting Patrimonium Barendrecht over de realisatie van sociale huurwoningen op de locatie Talmaweg en de daarvoor benodigde grondverkoop. In verband met de ontwikkeling van deze locatie is het nodig dat Patrimonium van de Gemeente grond verwerft. De stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de locatie zijn in januari 2021 door de gemeenteraad vastgesteld, ten behoeve van het door Patrimonium te realiseren nieuwbouwprogramma bestaande uit twintig sociale huurwoningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 juli 2021 het ontwerp-bestemmingsplan “Talmaweg-Zuid” voor de ontwikkeling ter inzage gelegd. De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan op 21 december 2021 vastgesteld en dit bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk. De gemeente heeft daarvoor met Woonstichting Patrimonium een anterieure overeenkomst (d.d. 19 oktober 2021, nadien door het college van burgemeester en wethouders bekrachtigd) gesloten, waarin het kostenverhaal alsmede de grondverkoop zijn opgenomen. Thans wenst de gemeente tot grondlevering over te gaan.

Woonstichting Patrimonium Barendrecht is de enige serieuze gegadigde
Woonstichting Patrimonium Barendrecht is een binnen de gemeente toegelaten instelling in de zin van de Woningwet voor het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen. De verkoop van de grond aan Woonstichting Patrimonium Barendrecht draagt bij aan de uitvoering van haar wettelijke taak en de behartiging van publieke belangen. De gemeente meent dat Woonstichting Patrimonium Barendrecht de enige serieuze gegadigde is om het voornoemde perceel grond te kopen, gezien de aard van de beoogde ontwikkeling (sociale huurwoningen) en de gemaakte prestatieafspraken, die mede zien op de realisatie van nieuwe sociale huurwoningen, komt alleen Woonstichting Patrimonium Barendrecht in aanmerking voor de grond.
Woonstichting Patrimonium Barendrecht beschikt over voldoende ervaring en financiële draagkracht om deze ontwikkeling op korte termijn succesvol uit te kunnen voeren. De verkoop van de grond door de Gemeente vindt voorts in wezen zijn grondslag in een (geruime tijd geleden afgesproken) grondruil: Woonstichting Patrimonium Barendrecht koopt van de gemeente grond ten behoeve van de ontwikkeling, de gemeente koopt van Woonstichting Patrimonium Barendrecht grond ten behoeve van het openbaar gebied. De ene koop staat in onlosmakelijk verband met de andere koop. Op onderhavige grond van de Gemeente is voorts geen zelfstandig plan te ontwikkelen. Tenslotte is de eigendomssituatie zodanig dat Patrimonium als enige serieuze gegadigde kan worden beschouwd, omdat het verkavelingsplan is gesitueerd op zowel het gemeentelijk perceel als dat van Patrimonium. Op de grond van de gemeente kan geen zelfstandig plan worden ontwikkeld.

Reageren
Tegen dit voornemen tot grondlevering kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich hiermee niet kunnen verenigen en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 3 weken na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan Gebiedsontwikkeling@bar-organisatie.nl , t.a.v. de heer R.V.E. van Beekom, Projectleider Team Gebiedsontwikkeling en Haalbaarheid.
De termijn van 3 weken geldt als een vervaltermijn. Als binnen de opgegeven termijn geen gemotiveerd bericht is ontvangen, dan zal de gemeente Barendrecht uitvoering geven aan de gesloten overeenkomst met Woonstichting Patrimonium Barendrecht. Er liggen verder geen stukken ter inzage. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente Barendrecht en Woonstichting Patrimonium Barendrecht zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen de grondlevering zou worden opgekomen.

Terug naar het vergunningen overzicht

Details van vergunning

  • BeschrijvingVoorgenomen grondlevering voor sociale huurwoningen op de locatie Talmaweg te Barendrecht
  • Soortofficielepublicaties ()
  • Gepubliceerd op13-02-2023
  • Start13-02-2023
  • StraatnaamTalmaweg
  • Postcode

- Advertentie (?) -