Delen

- Advertentie (?) -

Kennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond (Barendrecht)

10-01-2023

Kennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond (Barendrecht)

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Objectinformatie

Object : Lagewei fase 3a - bouw 10 grondgebonden woningen

Perceel : Gedeelte van kadastraal perceel BRD.D.10816, aanduiding verkooptekening met nummer B-LW-01-008.

Voornemen tot aangaan koopovereenkomst
De gemeente Barendrecht is voornemens om een deel van het perceel, gelegen in Lagewei (fase 3) te Barendrecht, kadastraal bekend gemeente Barendrecht, nummer BRD.D.10816 (hierna: het perceel), te verkopen ten behoeve van woningbouw.

Bouwclaim Bouwbusiness Projecten B.V.

De gemeente Barendrecht wenst de contractuele afspraken met ontwikkelaar BouwBusiness Projecten B.V. te respecteren door invulling te geven aan de bouwclaim, die de ontwikkelaar heeft verkregen. In dat verband is de gemeente voornemens met ontwikkelaar een gronduitgifte-overeenkomst te sluiten waarin naast de afspraken over verkoop van het perceel afspraken zijn gemaakt ter zake de ontwikkeling Lagewei fase 3 en de realisatie van 10 woningen.

Ongelijke gevallen
De gemeente meent dat bij de voorgenomen verkoop aan de ontwikkelaar geen sprake is van gelijke gevallen in de zin van het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778) (hierna: het arrest) vanwege de tussen de gemeente en ontwikkelaar bestaande bouwclaimovereenkomst. Daarmee onderscheidt zij zich van andere potentiƫle gegadigden.
BouwBusiness Projecten B.V. is op grond van de bouwclaimovereenkomst de enige serieuze gegadigde voor de aankoop van het perceel. Ontwikkelaar onderscheidt zich met dit recht van andere gegadigden en kan op grond daarvan als eerste en enige partij aanspraak maken op de verwerving van het perceel.

Termijn reactie

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen en meent dat u ook voor de verwerving van het perceel in aanmerking komt, dient u binnen 3 weken na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Rotterdam.

Nadere informatie
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met dhr. B. Smit via gebiedsontwikkeling@barendrecht.nl of via telefoonnummer 140180

Barendrecht, 20 december 2022 Het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht, de secretaris, G.J. Bravenboer de burgemeester,drs. G. Veldhuijzen

Terug naar het vergunningen overzicht

Details van vergunning

  • BeschrijvingKennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond (Barendrecht)
  • Soortofficielepublicaties (Bestuur | Organisatie en )
  • Gepubliceerd op10-01-2023
  • Start10-01-2023
  • Straatnaam
  • Postcode

- Advertentie (?) -