Delen

- Advertentie (?) -

Kennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond (Barendrecht)

10-01-2023

Kennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond (Barendrecht)

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Objectinformatie

Object : Lagewei fase 3a - bouw 18 sociale grondgebonden huurwoningen

Perceel : Gedeelte van kadastraal perceel BRD.D.10816, aanduiding verkooptekening met nummer B-LW-01-006

Grondverkoop ontwikkeling Lagewei fase 2 en 3a.

De gemeente Barendrecht ontwikkelt het plan Lagewei fase 2 en 3a. Het gebied is gelegen ten zuiden van de gemeente Barendrecht. Het betreft een integrale ontwikkeling.
Het college van B&W heeft op dinsdag 14 juni 2022 besloten in te stemmen met een gevarieerd en gedifferentieerd woningbouwprogramma voor de ontwikkeling Lagewei fase 2 en 3a. De verkaveling gaat uit van een woningbouwprogramma met woningen voor het overgrote deel in de bereikbare prijsklasse, het betaalbaar wonen.

Voornemen tot aangaan koopovereenkomst
De gemeente Barendrecht is voornemens om delen van het perceel, gelegen in Lagewei fase 3 te Barendrecht, kadastraal bekend gemeente Barendrecht, nummer BRD.D.10816 (hierna: het perceel), te verkopen aan woningcorporatie Wooncompas ten behoeve van woningbouw.
De gemeente Barendrecht wil middels haar woonbeleid actief voorzien in de behoefte sociale en betaalbare woningbouw. Ten minste 25% van de te realiseren woningen binnen de ontwikkeling Lagewei en Vrouwenpolder dienen sociale huurwoningen te zijn. De gemeente wenst de delen van het perceel grond in dat kader te verkopen aan woningcorporatie Wooncompas. Tussen de gemeente Barendrecht en Wooncompas is eerder een intentieovereenkomst opgesteld ten behoeve van de bouw van sociale huurwoningen in Vrouwenpolder en Lagewei. Wooncompas heeft, in tegenstelling tot andere woningcorporaties, aangegeven in deze wijken wel tot realisatie van sociale huurwoningen te willen overgaan.
Gezien bovenstaande wordt Wooncompas gezien als de enige serieuze gegadigde voor het realiseren van sociale huurwoningen in fase 3a van de ontwikkeling Lagewei.

Termijn reactie

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen en meent dat u ook voor de verwerving van het perceel in aanmerking komt, dient u binnen 3 weken na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Rotterdam.

Nadere informatie
Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met dhr. B. Smit via gebiedsontwikkeling@barendrecht.nl of via telefoonnummer 140180

Barendrecht, 20 december 2022 Het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht, de secretaris, G.J. Bravenboer de burgemeester, drs. G. Veldhuijzen

Terug naar het vergunningen overzicht

Details van vergunning

  • BeschrijvingKennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond (Barendrecht)
  • Soortofficielepublicaties (Bestuur | Organisatie en )
  • Gepubliceerd op10-01-2023
  • Start10-01-2023
  • Straatnaam
  • Postcode

- Advertentie (?) -