Delen

- Advertentie (?) -

Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Woongebied Oost Voordijk 267 en besluit hogere waarden Wgh

29-12-2022

Vaststelling gewijzigd bestemmingsplan Woongebied Oost Voordijk 267 en besluit hogere waarden Wgh

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Woongebied Oost Voordijk 267 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad op 20 december 2022. Bij dit plan is ook een besluit hogere waarden genomen op grond van de Wet Geluidhinder.

Doel bestemmingsplan
Het bestemmingsplan maakt een herontwikkeling met 2 woningen mogelijk. De huidige bedrijfsbestemming komt te vervallen. Bedrijfsopstallen worden gesloopt om 1 nieuwbouwwoning terug te bouwen. De bestaande dienstwoning blijft behouden en wordt planologisch een reguliere woning.

Wijziging
In het vastgestelde bestemmingsplan is een kavelpaspoort voor de nieuwbouwwoning gekoppeld aan de bouwregels voor wonen. Deze koppeling ontbrak in het ontwerpbestemmingsplan.

Hogere waarden Wet geluidhinder
Bij het bestemmingsplan zijn hogere waarden voor geluid vastgesteld. De geluidsbelasting door wegverkeerslawaai op de nieuwbouwwoning overstijgt namelijk de voorkeursgrenswaarden. De maximale ontheffingswaarde wordt niet overschreden.

Plankosten
De raad heeft geen exploitatieplan vastgesteld, omdat het verhalen van plankosten middels een anterieure overeenkomst anderszins verzekerd is.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wgh liggen vanaf 30 december 2022 tot en met 9 februari 2023 ter inzage

De stukken zijn te raadplegen via:

www.barendrecht.nl/ter-inzage;

www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO code: NL.IMRO.0489.BPWGO20220040-VI01) Als u de stukken op papier wilt raadplegen kunt u een afspraak maken met de heer B. de Vries via telefoonnummer 010-5061750.

Beroep
Belanghebbenden kunnen binnen de beroepstermijn van 6 weken beroep aantekenen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan of het besluit hogere waarden Wgh. De beroepstermijn loopt tot en met 10 februari 2023.
Stuur uw schriftelijk gemotiveerde beroep aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzitter van die afdeling. Het bestemmingsplan treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Zonder dit verzoek treedt het bestemmingsplan de dag na afloop van de beroepstermijn in werking.

Barendrecht,
29 december 2022

Terug naar het vergunningen overzicht

Details van vergunning

  • BeschrijvingVaststelling gewijzigd bestemmingsplan Woongebied Oost Voordijk 267 en besluit hogere waarden Wgh
  • Soortofficielepublicaties (Ruimte en infrastructuur )
  • Gepubliceerd op29-12-2022
  • Start29-12-2022
  • StraatnaamVoordijk 267
  • Postcode2500EA

- Advertentie (?) -