Tweede plaats voor debaters Dalton Lyceum bij provinciale voorrondes van debatwedstrijden

BARENDRECHT – De debaters van het Dalton Lyceum Barendrecht hebben donderdag 7 maart bij de provinciale voorrondes van “Op weg naar het Lagerhuis” opnieuw een goede prestatie behaald. In de finale zijn ze tweede geworden na een nipte nederlaag tegen het team van het Emmaus College.

De debaters van het Dalton debatteerden in de poulefase tegen de teams van het Haags Montessori Lyceum, het Bonaventura College en het Wolfert Lyceum. Van de eerste twee scholen werd gewonnen en van de laatste verloren. Op grond van het aantal behaalde punten eindigde het DLB als eerste en mocht het door naar de halve finale.

Finales

De halve finale bestond uit een vaste-rollendebat waarbij het team van Willem de Zwijger de opponent was. In dit debat was het dus erop of eronder, maar ook hierbij was de winst voor Barendrecht.

In de finale was het Emmaus College de tegenstander; een team dat ze als gevreesde opponent kenden van het Water- en klimaatdebat. De jury-uitslag bleef spannend tot het laatste punt, maar uiteindelijk viel het positief voor het Emmaus uit.

Al met al waren het mooie debatten, waarin onze leerlingen een uitstekend resultaat hebben neergezet. Vier leerlingen die voor het eerste jaar deelnemen aan debatwedstrijden waarvan een leerling afkomstig is uit een tweede klas.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »