Klassiek verhaal in een modern jasje tijdens kerstviering CBS Smitshoek

BARENDRECHT – [Video’s] De ruim 1.100 leerlingen van CBS Smitshoek werden gisteravond (Woensdag 21 december 2016) getrakteerd op een Kerst-Wandel-Theater, een wandeling door de wijk langs 10 scènes uit het kerstverhaal. Vele uren heeft de kerstcommissie gestoken in de voorbereiding van dit evenement.

Bijzonder aan dit kerstfeest was dat het klassieke verhaal over de geboorte van Jezus in een modern jasje is gestoken. Zo vertelde Skater Jozef aan de kinderen dat zijn vriendin, de eveneens skatende Maria, een kindje kreeg. Koning Herodus reed ‘driftig’ op zijn motor rond nadat hij had vernomen dat er een koningskind geboren was die mogelijk zijn plaats in zou nemen. De herders, waar de Engel Gabriël aan verscheen, werden gespeeld door een groep voetballende vaders en juffen. De kinderen kregen in het hotel dat vol was, wel iets te eten.

De scènes werden gespeeld door de acteurs van toneelvereniging Atos uit Hendrik Ido Ambacht, waarbij de boodschapper van Augustus de eerste scène aftrapte op het dak van de school. In Carnisse Haven werden de kinderen opgewacht door een engelenkoor. Beschuit met muisjes werd er gegeten bij de laatste scène waarin de kinderen bij Jozef en Maria op kraambezoek gingen. De kinderen vonden het maar wat leuk om juf Wendy en haar pasgeboren baby Lizzy te zien (foto).

Al met al een zeer geslaagd feest. CBS Smitshoek bedankt iedereen die een bijdrage geleverd heeft aan deze bijzondere avond.

Video’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »