Leerlingen en docenten Focus Beroepsacademie halen €3.800 op voor Serious Request

BARENDRECHT – [Foto’s] De leerlingen en docenten van de Focus Beroepsacademie hebben gezamenlijk €3.800 opgehaald met diverse acties in en rond de school. Dit bedrag werd gisterochtend (Woensdag 21 december 2016) bekendgemaakt nadat vier docenten uit het ‘Focus Beroeps Glazen Huis’ werden gehaald. Ze waren hier 24 uur eerder in opgesloten, zonder eten en drinken, om geld op te halen.

Wethouder Luijendijk (onderwijs) had de eer om de docenten onder luid applaus van de leerlingen uit het ‘glazen lokaal’ te halen. De burgemeester en wethouders hebben op persoonlijke titel het opgehaalde bedrag (€3.727) naar boven afgerond op €3.800.

Recordbedrag

Vorig jaar haalde de school met de Serious Request acties een bedrag van €2.100 op. Eén van de opgesloten docenten moest hierop zijn belofte inlossen: zijn baard moest eraf omdat het bedrag was overtroffen. Leerlingen hebben ondertussen ook niet stilgezeten: er werden zakjes snoep verkocht langs de deuren en op school maakten en verkochten leerlingen tosti’s. Een docent van de school verkocht kerstcadeautjes, een ander liep een sponsorloop en een ander ging rappen/zingen voor de leerlingen.

Een kerstmarkt, loterij en kerstdisco voor leerlingen heeft eveneens bijgedragen tot het totaal opgehaalde bedrag voor Serious Request en het Rode Kruis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »