Presentatiedag CultuurLocaal begint met een plons: Boekenbrug ingestort

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Zaterdag 12 maart 2016) presenteerde de nieuwe stichting CultuurLocaal zich in De Baerne in Barendrecht. De stichting is opgericht na het faillissement van ToBe, die eveneens muzieklessen verzorgde in De Baerne. Inmiddels bespelen 450 cursisten een muziekinstrument bij de nieuwe stichting CultuurLocaal.

De 3 meter lange boekenbrug over de vijver op de binnenplaats van De Baerne heeft de opening niet overleefd. Op het hoogtepunt ging het net mis: toen de ondersteuning was weggehaald en alleen nog bordjes op de brug moesten worden geplaatst, stortte de boekenbrug in (video vanaf 2:50). De tientallen afgeschreven boeken kwamen met een plons in de vijver waarover de brug was gebouwd. De bouwers zijn kort hierop begonnen met een tweede poging. Mocht het dit keer wel lukken dan zal de brug tijdens de gehele kinderboekenweek te zien zijn.

Update: De boekenbrug staat inmiddels weer overeind en kan nog de hele boekenweek worden bekeken bij De Baerne.

Presentatiedag

Bezoekers konden ter kennismaking vandaag (Zaterdag 12 maart 2016) een kijkje nemen in alle lokalen waar ook de instrumenten en docenten aanwezig waren. Bezoekers werden welkom geheten door muzikanten die in het zonnetje voor de deur van De Baerne muziek aan het spelen waren. In de grote zaal werd ‘s ochtends een muzikaal optreden verzorgd voor jonge kinderen: Op Een Klein Stationnetje. Rond het middaguur was er een lunchconcert met pianomuziek en later in de middag speelde het Groot Meespeelorkest Menuet in G, beter bekend als de paddestoelmuziek van de Efteling.

Boekenbrug

De afgelopen twee weken heeft bouwer Klaas Brantjes samen met kinderen geoefend om boekenbruggen te maken met afgeschreven boeken van de bibliotheek: “De brug symboliseert de draagkracht van boeken, voor leesplezier en voor kennisontwikkeling. Ook wordt de afstand tussen literatuur en muziek op speelse wijze overbrugd, op de Presentatiedag van CultuurLocaal.

Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »