Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – Vorig jaar zijn er 44 aangiftes gedaan van (brom)fietsdiefstal in de wijk Waterkant. In werkelijkheid worden er veel meer fietsen gestolen. Niet iedereen doet namelijk aangifte. Ook denken veel mensen dat ze niet kunnen voorkomen dat hun fiets wordt gestolen. Terwijl met goede voorzorgsmaatregelen de kans op fietsdiefstal met ruim de helft afneemt.

Daarom organiseert de gemeente Barendrecht bij de Veiligheidspost op het Middeldijkerplein op woensdagmiddag 20 april een informatiemarkt over fietsdiefstal. Op die markt ontvangt u allerlei handige tips hoe fietsdiefstal te voorkomen. Daarnaast kunt u gratis uw fiets laten graveren en maakt u kans op een AXA-slot ter waarde van €75. Burgemeester Jan van Belzen opent de markt om 12.00 uur. De markt eindigt om 18.00 uur.

Gratis fiets graveren

U kunt tijdens de informatiemarkt uw fiets gratis laten graveren door het preventieteam van het Landelijk Centrum Fietsdiefstal. Daarmee is uw fiets makkelijker op te sporen, mocht deze gestolen zijn. Ook helpt het team u om uw gegevens te noteren van uw fiets, zoals framenummer, merk, type, kleur, soort remmen en versnellingen. Doet u bij fietsdiefstal aangifte, dan heeft u de kenmerken van uw fiets makkelijk bij de hand. De politie dringt er overigens bij iedereen op aan om bij fietsdiefstal aangifte te doen. Een fietsendief steelt vaak meerdere fietsen tegelijkertijd. De politie weet dan waar de fietsen gestolen worden en houdt daar een extra oogje in het zeil.

RET campagnebus

Op het Middeldijkerplein bevindt zich een tramhalte van de RET. Daarom is tijdens de informatiemarkt over fietsdiefstal ook de RET van de partij met een campagnebus. In de RET-campagnebus krijgt u een kopje warme soep aangeboden en ontvangt u informatie over wat de RET doet om de tramhaltes en omgeving zo veilig mogelijk te houden.

Eerste informatiemarkt Veiligheidspost Middeldijkerplein na opening

De informatiemarkt fietsdiefstal is de eerste voorlichtingsmarkt bij de Veiligheidspost sinds de opening op vrijdag 1 april.  Iedere Barendrechter kan met vragen, opmerkingen of ideeën over veiligheid terecht in de Veiligheidspost. Daarvoor zijn regelmatig spreekuren van het wijkteam, de wijkagent en de BOA’s van de gemeente. Daarnaast wordt in en bij de Veiligheidspost voorlichting gegeven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »