- Advertentie (?) -

Live: Paard na 3 uur durende reddingsactie uit de sloot geholpen langs het Lorentzpad (1 updates)

Maandag 8 juli 2024, 19:49:32Reageer via Facebook ()

Paard na 3 uur durende reddingsactie uit de sloot geholpen langs het Lorentzpad. De hulpdiensten werden om half 5 vanmiddag opgeroepen voor een paard in de sloot aan de Dordtsestraatweg thv een grasveld naast het Lorentzpad. De melding werd opgeschaald om meer mankracht ter plaatse te krijgen. Meerdere pogingen werden ondernomen om het paard op te kant te trekken, maar het lukte keer op keer niet. Soms leek de redding dichtbij, maar het paard werd ook erg moe en gaf af en toe geen krimp meer als er een poging werd ondernomen om het dier op de kant te krijgen. Ook het weggegraven van stukken grond hielpen niet om het dier een soepelere opstap te geven.

Uiteindelijk, 3 uur na de eerste melding, lukte het met moeite om het dier uit het water te krijgen. Een graafmachine met schepbak werd gebruikt om het dier omhoog te duwen uit de sloot. Met grond en al werd het paard omhoog geduwd. Het vermoeide dier bleef vervolgens doodstil liggen, maar na nog een klein tikje omhoog kwam het paard ineens omhoog en stond het weer op eigen benen. De brandweer is gaan inpakken en de eigenaar draagt verdere zorg voor het paard.

Voor deze LivePost is/zijn momenteel 1 update(s) beschikbaar.

Terug naar het overzicht


  1. 19:49:32, maandag 8 juli 2024

    Paard na 3 uur durende reddingsactie uit de sloot geholpen langs het Lorentzpad. De hulpdiensten werden om half 5 vanmiddag opgeroepen voor een paard in de sloot aan de Dordtsestraatweg thv een grasveld naast het Lorentzpad. De melding werd opgeschaald om meer mankracht ter plaatse te krijgen. Meerdere pogingen werden ondernomen om het paard op te kant te trekken, maar het lukte keer op keer niet. Soms leek de redding dichtbij, maar het paard werd ook erg moe en gaf af en toe geen krimp meer als er een poging werd ondernomen om het dier op de kant te krijgen. Ook het weggegraven van stukken grond hielpen niet om het dier een soepelere opstap te geven. Uiteindelijk, 3 uur na de eerste melding, lukte het met moeite om het dier uit het water te krijgen. Een graafmachine met schepbak werd gebruikt om het dier omhoog te duwen uit de sloot. Met grond en al werd het paard omhoog geduwd. Het vermoeide dier bleef vervolgens doodstil liggen, maar na nog een klein tikje omhoog kwam het paard ineens omhoog en stond het weer op eigen benen. De brandweer is gaan inpakken en de eigenaar draagt verdere zorg voor het paard.

Reageren op: Paard na 3 uur durende reddingsactie uit de sloot geholpen langs het Lorentzpad ()

Tip insturen

- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de BarendrechtNU Miniblog. Hier zijn alle @BarendrechtnuNL Tweets (Miniblog Berichten) gesorteerd en doorzoekbaar per dag.