- Advertentie (?) -

Live: Stuk bosschage in brand langs de Oude Maas thv trimbaan Achterzeedijk (1 updates)

Maandag 12 juni 2023, 17:59:36Reageer via Facebook ()

Stuk bosschage in brand langs de Oude Maas thv trimbaan Achterzeedijk. De brandweer is bezig met blussen. De eerste grote vlammen zijn uit 'geslagen' met een soort schep om bosbranden te bestrijden (vuurzwepen). Inmiddels ligt er een brandweerslang tussen de bossen door naar deze niet makkelijk te bereiken plek. Het gebied wordt helemaal nat gespoten om het (smeul)vuur te blussen en verdere uitbreiding te voorkomen.

Tussen de brandresten is een pin in de vrije zichtbaar met daaraan staalkabels, mogelijk is dit 1 vd kabels die aan de bovenkant vd naastgelegen zendmast vast zat. Er zijn in dat gebied een heleboel kabels naar de grond gespannen om de torens stabiel overeind te houden.

De brand wordt overigens geblust door de vervangers van Brandweer Barendrecht (kazerne is eerder herbezet), omdat die nog druk bezig zijn met de dakbrand aan de Schoener. Die brand is inmiddels onder controle.

Voor deze LivePost is/zijn momenteel 1 update(s) beschikbaar.

Terug naar het overzicht


  1. 17:59:36, maandag 12 juni 2023

    Stuk bosschage in brand langs de Oude Maas thv trimbaan Achterzeedijk. De brandweer is bezig met blussen. De eerste grote vlammen zijn uit 'geslagen' met een soort schep om bosbranden te bestrijden (vuurzwepen). Inmiddels ligt er een brandweerslang tussen de bossen door naar deze niet makkelijk te bereiken plek. Het gebied wordt helemaal nat gespoten om het (smeul)vuur te blussen en verdere uitbreiding te voorkomen. Tussen de brandresten is een pin in de vrije zichtbaar met daaraan staalkabels, mogelijk is dit 1 vd kabels die aan de bovenkant vd naastgelegen zendmast vast zat. Er zijn in dat gebied een heleboel kabels naar de grond gespannen om de torens stabiel overeind te houden. De brand wordt overigens geblust door de vervangers van Brandweer Barendrecht (kazerne is eerder herbezet), omdat die nog druk bezig zijn met de dakbrand aan de Schoener. Die brand is inmiddels onder controle.

Reageren op: Stuk bosschage in brand langs de Oude Maas thv trimbaan Achterzeedijk ()

Tip insturen

- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de BarendrechtNU agenda