- Advertentie (?) -

Live: Agenten in kogelwerende vesten rond IKEA Barendrecht, inmiddels één aanhouding (1 updates)

Donderdag 11 mei 2023, 16:21:26Reageer via Facebook ()

Agenten in kogelwerende vesten rond IKEA Barendrecht, inmiddels één aanhouding. Meerdere politieauto's/busjes stonden bij de toegangswegen van de Karwei en IKEA aan de Hamburg in Barendrecht. Inmiddels is één man staande gehouden en vastgezet. Agenten doorzoeken een auto aan de Hamburg. Het verkeer werd stilgezet maar mag er inmiddels weer langs.

Updates volgen. Een politiewoordvoerder kon op dit moment nog niet de aanleiding van de melding delen.

Update 16:30 uur: Inmiddels 2 personen staande/aangehouden. Politie nog bezig met doorzoeken van personenauto. Aantal voorwerpen eruit gehaald.

Update 17:00 uur: De 2 personen zijn uiteindelijk weer vrijgelaten en mochten hun weg vervolgen in de auto die eerder werd doorzocht. Een aantal voorwerpen uit de auto zijn in zakjes meegenomen door agenten. Kort hierna stonden alle politievoertuigen weer op hun eerdere posities bij in/uitgangen van de IKEA en Karwei. Een klein kwartier later vertrokken alle politiewagens.

Update 17:30: Ondanks meermaals navraag wil de politie niet melden wat de aanleiding van de melding was, waarom de agenten kogelwerende vesten aan hadden (welke dreiging er was) en waarvan de staande gehouden personen (die later hun weg mochten vervolgen) van werden verdacht. Wel zijn er spullen uit de auto door de politie in beslag genomen, hoewel de politie ook dit niet wil bevestigen.

Update, nog een aantal foto's van de inzet van vanmiddag: https://twitter.com/BarendrechtnuNL/status/1656763911545167872

[Ter info: Er is vanmiddag 3x navraag gedaan bij de woordvoerder van de politie; tijdens het incident (toen stonden ze er al een half uur) wisten ze alleen te vertellen dát ze er inderdaad stonden, maar wisten nog niet waarom. Anderhalf uur later wisten ze dat ook nog niet. Na afloop van het incident (2 uur later) wilde de woordvoerder niet meer uitzoeken wat er aan de hand was, want "alles was alweer voorbij" en er was toch niets aan de hand. Ondanks vragen over de staande gehouden personen, de doorzoeking van de auto, de aanleiding van de inzet, verdenkingen tegen de personen en de in beslag genomen spullen, wilde de woordvoerder niet uitzoeken/vertellen wat er aan de hand was. Vlak voor dit telefoongesprek met de politiewoordvoerder werd de verslaggever van BarendrechtNU wél door undercover politie ondervraagd wat hij daar de hele tijd stond te doen. Na uitleg wilde deze agent bij het incident ook niets zeggen, maar verzekerde dat de politiewoordvoerder al precies wist wat er aan de hand was. De woordvoerder ontkende dit vervolgens weer. En zo weten we na een heleboel telefoontjes en kastje-muur situaties precies helemaal niets, afgezien van de waarnemingen van de verslaggever ter plaatse ;-)]

Voor deze LivePost is/zijn momenteel 1 update(s) beschikbaar.

Terug naar het overzicht


  1. 16:21:26, donderdag 11 mei 2023

    Agenten in kogelwerende vesten rond IKEA Barendrecht, inmiddels één aanhouding. Meerdere politieauto's/busjes stonden bij de toegangswegen van de Karwei en IKEA aan de Hamburg in Barendrecht. Inmiddels is één man staande gehouden en vastgezet. Agenten doorzoeken een auto aan de Hamburg. Het verkeer werd stilgezet maar mag er inmiddels weer langs. Updates volgen. Een politiewoordvoerder kon op dit moment nog niet de aanleiding van de melding delen. Update 16:30 uur: Inmiddels 2 personen staande/aangehouden. Politie nog bezig met doorzoeken van personenauto. Aantal voorwerpen eruit gehaald. Update 17:00 uur: De 2 personen zijn uiteindelijk weer vrijgelaten en mochten hun weg vervolgen in de auto die eerder werd doorzocht. Een aantal voorwerpen uit de auto zijn in zakjes meegenomen door agenten. Kort hierna stonden alle politievoertuigen weer op hun eerdere posities bij in/uitgangen van de IKEA en Karwei. Een klein kwartier later vertrokken alle politiewagens. Update 17:30: Ondanks meermaals navraag wil de politie niet melden wat de aanleiding van de melding was, waarom de agenten kogelwerende vesten aan hadden (welke dreiging er was) en waarvan de staande gehouden personen (die later hun weg mochten vervolgen) van werden verdacht. Wel zijn er spullen uit de auto door de politie in beslag genomen, hoewel de politie ook dit niet wil bevestigen. Update, nog een aantal foto's van de inzet van vanmiddag: https://twitter.com/BarendrechtnuNL/status/1656763911545167872 [Ter info: Er is vanmiddag 3x navraag gedaan bij de woordvoerder van de politie; tijdens het incident (toen stonden ze er al een half uur) wisten ze alleen te vertellen dát ze er inderdaad stonden, maar wisten nog niet waarom. Anderhalf uur later wisten ze dat ook nog niet. Na afloop van het incident (2 uur later) wilde de woordvoerder niet meer uitzoeken wat er aan de hand was, want "alles was alweer voorbij" en er was toch niets aan de hand. Ondanks vragen over de staande gehouden personen, de doorzoeking van de auto, de aanleiding van de inzet, verdenkingen tegen de personen en de in beslag genomen spullen, wilde de woordvoerder niet uitzoeken/vertellen wat er aan de hand was. Vlak voor dit telefoongesprek met de politiewoordvoerder werd de verslaggever van BarendrechtNU wél door undercover politie ondervraagd wat hij daar de hele tijd stond te doen. Na uitleg wilde deze agent bij het incident ook niets zeggen, maar verzekerde dat de politiewoordvoerder al precies wist wat er aan de hand was. De woordvoerder ontkende dit vervolgens weer. En zo weten we na een heleboel telefoontjes en kastje-muur situaties precies helemaal niets, afgezien van de waarnemingen van de verslaggever ter plaatse ;-)]

Reageren op: Agenten in kogelwerende vesten rond IKEA Barendrecht, inmiddels één aanhouding ()

Tip insturen

- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de Woninginbraken kaart. Hier blijf je op de hoogte over woninginbraken en pogingen daartoe in Barendrecht.