- Advertentie (?) -

Foto: Politie en politieheli ingezet bij melding van vechtpartij bij school aan de Dierensteinweg

Reageer via Facebook ()

[Update onderaan] Politie en politieheli ingezet bij melding van vechtpartij bij school aan de Dierensteinweg. De politieheli heeft enige tijd rondgevlogen nadat de politie een melding had gekregen van een vechtpartij tussen een groep jongeren. Meerdere politiebusjes kwamen ook met spoed ter plaatse. Het bleek echter een vechtpartij tussen 2 personen te zijn waar veel anderen omheen kwamen staan.

Politie heeft een aantal personen gefouilleerd en de rest weggestuurd. Ondanks grote inzet ivm initiële melding is het nu weer rustig: Politie meldt dat er geen gewonden zijn en geen aanhouding(en) zijn verricht.

----

Update: Eén van de scholen in het betreffende gebouw stelt in een klacht aan BarendrechtNU dat bovenstaande informatie "niet correct is" (zonder aan te geven wat er dan wel juist is/aan de hand was - navraag staat uit). De school heeft hun eigen versie van het "kleine incident" (zoals ze het zelf noemen) inmiddels ook aan ouders van leerlingen van de school gestuurd.

De informatie op BarendrechtNU is afkomstig van de politie én ogen/oren die ter plaatse waren. Inmiddels is BarendrechtNU ook in het bezit van foto's en videobeelden van de vechtpartij ín de school (aantal jongeren en volwassenen, volgens betrokkenen docenten die ingrepen). Het is onduidelijk waarom de school tegen alle informatie in, het incident (blijft) ontkennen. BarendrechtNU blijft achter alle informatie in dit bericht staan.

---

Update vrijdagavond 19 nov:

De school heeft ouders gisteravond per e-mail onjuist geinformeerd over de politie-inzet en locatie van het incident, maar heeft tot op heden nog niet geantwoord op vragen hierover van BarendrechtNU. De school klaagde gisteren vrijwel direct over het bericht en de reputatieschade die dit toebrengt. De school eiste dat het bericht werd verwijderd en ze wilde dat bij hen informatie werd gecontroleerd (terwijl ze in de berichtgeving niet eens worden genoemd en de politie al duidelijk had gemaakt wat er aan de hand was): Ze geven echter geen antwoord op vragen van BarendrechtNU, maar delen ondertussen wel onjuiste informatie met ouders. BarendrechtNU staat nog steeds volledig achter de inhoud van dit bericht en heeft de school nogmaals naar hun kant van het verhaal gevraagd. Als er reden is tot correctie zal dat gebeuren, maar de school komt tot op heden met nul feiten (überhaupt geen reactie).

Deze update is onderdeel van LivePost: Politie en politieheli ingezet bij melding van vechtpartij bij school aan de Dierensteinweg


Politie en politieheli ingezet bij melding van vechtpartij bij school aan de Dierensteinweg

Foto: ©

Reageren op: Politie en politieheli ingezet bij melding van vechtpartij bij school aan de Dierensteinweg ()

- Advertentie (?) -

Tip insturen