Delen

- Advertentie (?) -

Talmaweg zuid

27-01-2022

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Talmaweg zuid’ ter inzage

Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 21 december 2022 het bestemmingsplan Talmaweg zuid gewijzigd heeft vastgesteld (planidn: NL.IMRO.0489.BPWG020210036-V101). Het bestemmingsplan heeft betrekking op het zuidelijk deel van de Talmweg en maakt de bouw van in totaal 15 woningen mogelijk. Vijf woningen worden aan de oostkant van de Talmaweg gerealiseerd en tien woningen aan de westkant van de Talmaweg.

Inzien
Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunt u vanaf 28 januari inzien op www.barendrecht.nl/ter-inzage of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook is het mogelijk om het bestemmingsplan op het gemeentekantoor in te zien. Hiervoor dient u een afspraak te maken met de heer D.T. Amesz via het telefoonnummer 0180 698 395.

Wijziging
Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is in het bestemmingsplan een voorwaardelijke verplichting opgenomen over de instandhouding van de parkeervoorzieningen. Op deze wijze wordt extra zekerheid gegeven dat de parkeerplaatsen behouden blijven. Zie voor meer informatie de Staat van wijziging in het bestemmingsplan.

Kosten verzekerd
Tussen de gemeente en de initiatiefnemer is een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Daarmee is het kostenverhaal verzekerd en is het plan financieel uitvoerbaar.

Beroep indienen
Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad? Dan kunt u vanaf 28 januari tot en met 10 februari 2022 in beroep gaan. U kunt in beroep gaan als u:

1. eerder een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht, of;
2. als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kon indienen, of;
3. als u wilt reageren op de aangebrachte wijzigingen ten opzicht van het ontwerpbestemmingsplan.
U kunt u beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het indienen van een beroepschrift zijn kosten verbonden. Ook wel griffierecht genoemd. Meer informatie hierover kunt u terecht bij de Raad van State.

Bestemmingsplan in werking
Het bestemmingsplan treedt inwerking – indien er geen beroep wordt ingediend – daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet inwerking totdat er een beslissing over dit verzoek is genomen.
Barendrecht, 27 januari 2022

Terug naar het vergunningen overzicht

Details van vergunning

  • BeschrijvingGewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Talmaweg zuid’ ter inzage
  • Soortofficielepublicaties (Ruimte en infrastructuur )
  • Gepubliceerd op27-01-2022
  • Start27-01-2022
  • StraatnaamTalmaweg
  • Postcode2500EA

- Advertentie (?) -