Delen

- Advertentie (?) -

Barendrecht - - Portlandse Baan - Barendrecht

11-02-2021

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van Barendrecht

Zaaknummer: GV-603844 Onderwerp:
Instellen van parkeerplaats aangewezen categorie ten behoeve van het inrichten tot een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan de Portlandse Baan te Barendrecht. Gelet op: Overeenkomstig artikel 2, lid 1, sub a t/m d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW1994) en artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake wegverkeer (BABW) op de bovengenoemde weg maatregelen dienen te worden genomen met als doel: a. het verzekeren van de veiligheid op de weg; b. het beschermen van weggebruikers en passagiers; c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer; Voorts overeenkomstig artikel 2, lid 2, sub a van de Wegenverkeerswet 1994;

a. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer;
b. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden; Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Overeenkomstig artikel 18, eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn tot het vaststellen van verkeersbesluiten in de gemeente Barendrecht.
De weg Portlandse Baan gelegen is binnen de bebouwde kom van Barendrecht. De genoemde weg in beheer en onderhoud is bij de gemeente Barendrecht. Overwegende: dat aanvrager wonende aan het Middeldijkerplein heeft verzocht om een algemene parkeerplaats te mogen inrichten tot een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats nabij de ingang van de woning.
dat hiermee wordt de bereikbaarheid van en naar de eigen woning gewaarborgd.
dat aanvrager voldoet aan de voorwaarden tot toewijzing van een gehandicaptenparkeerplaats. dat gelet op artikel 12 van het BABW voor het verwijderen van verkeerstekens die een parkeerverbod aanduiden een verkeersbesluit is vereist. dat gelet op artikel 2 van de WVW1994 het verwijderen van verkeerstekens die een parkeerverbod aanduiden de veiligheid en bruikbaarheid van de weg verhogen.
dat gelet op artikel 24 van het BABW overleg is gevoerd met de verkeersadviseur van de politie eenheid Rotterdam, district Zuid-West. dat de politie op 7 januari 2021 een positief advies heeft afgegeven voor het nemen van dit besluit.
Overeenkomstig hoofdstuk 10, titel 1, afdeling 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten is gemandateerd aan de manager Leefomgeving en Regio bij collegebesluit van 11 maart 2014. Besluit: over te gaan tot het inrichten van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats aan de Portlandse Baan ter hoogte van Middeldijkerplein huisnummer 3 tot en met 15 door: - het aanbrengen van bord E06 conform bijlage 1 van het RVV 1990, met kenteken onderbord en de daarbij gehorende belijning; - de exacte locatie op onderstaande situatieschets aan te geven. Dit besluit treedt in werking 1 dag nadat het verkeersbesluit via de reguliere kanalen in gepubliceerd.
Aldus besloten te Barendrecht, 7 januari 2021 Burgemeester en wethouders van Barendrecht, Namens dit college, Mevrouw J. Santen Manager Ontwikkeling Leefomgeving en Regio Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na datum publicatie tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 501, 2990 EA Barendrecht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste het volgende:

1.
Naam en adres van de indiener;

2.
De dagtekening;

3.
Vermelding van de datum en het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

4.
Een opgave van de redenen waarom men zich met de beschikking niet kan verenigen.

Als u op de uitspraak in bezwaar niet kunt wachten en snel een voorlopige maatregel nodig is, kunt u de rechter
daar om
verzoeken. Dat verzoek kunt u indienen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Dit kan alleen als u het bezwaarschrift al bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend. Met uw verzoek aan de rechtbank moet u een kopie van het bezwaarschrift meesturen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, wordt u griffierecht berekend.

Terug naar het vergunningen overzicht

Details van vergunning

  • BeschrijvingBarendrecht - - Portlandse Baan - Barendrecht
  • Soortverkeer (verkeersbesluit)
  • Gepubliceerd op12-02-2021
  • Start11-02-2021
  • StraatnaamBarendrecht
  • Postcode2990EA

- Advertentie (?) -