Delen

- Advertentie (?) -

Barendrecht - Tijdelijk parkeerverbod werkdagen Kempenaar - Kempenaar Barendrecht

09-09-2020

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van Barendrecht

Zaaknummer: GV 201155 Gelet op: Overeenkomstig artikel 2, lid 1, sub a t/m d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW1994) en artikel 21 van het Besluit administratieve bepalingen inzake wegverkeer (BABW) op de bovengenoemde weg maatregelen dienen te worden genomen met als doel: a. het verzekeren van de veiligheid op de weg; b. het beschermen van weggebruikers en passagiers; c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan; d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer; Op grond van artikel 15, eerste lid van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Overeenkomstig artikel 18, eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn tot het vaststellen van verkeersbesluiten in de gemeente Barendrecht.
De weg Kempenaar gelegen is binnen de bebouwde kom van Barendrecht. De genoemde weg in beheer en onderhoud is bij de gemeente Barendrecht. Overwegende: dat het bouwproject Botter-locatie aan de Botter te Barendrecht noodzakelijke transportbewegingen met zich meebrengt; dat het huidige parkeerverbod aan de noordzijde van de Kempenaar, gelegen tussen de Groene Rede en de Botter, onvoldoende is om deze transportbewegingen mogelijk te maken; dat een vloeiende en veilige afhandeling van het vrachtverkeer gewenst is in een woonomgeving; dat het een tijdelijke situatie betreft namelijk voor de duur van de bouw van de Botter-locatie; dat de overlast voor buurtbewoners geminimaliseerd moet blijven; dat de extra verkeersruimte alleen op werkdagen, gedurende werktijden noodzakelijk is; dat gelet op artikel 12 van het BABW voor het aanbrengen van verkeersborden die een parkeerverbod aanduiden een verkeersbesluit is vereist; dat gelet op artikel 2 van de WVW1994 het aanbrengen van verkeersborden die een parkeerverbod de veiligheid en bruikbaarheid van de weg verhogen;
dat gezien de aard van dit besluit, de korte termijn waarop de werkzaamheden starten, gelet op artikel 24 van het BABW nog geen overleg is gevoerd met de verkeersadviseur van de politie eenheid Rotterdam, district Zuid-West; dat overleg met politie op een later tijdstip alsnog zal plaatsvinden; dat de verwachting is dat politie hierna alsnog positief zal adviseren voor het nemen van dit besluit; Overeenkomstig hoofdstuk 10, titel 1, afdeling 1 van de Algemene Wet Bestuursrecht de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten is gemandateerd aan de manager Leefomgeving en Regio bij collegebesluit van 11 maart 2014. Besluit: Dat op de Kempenaar te Barendrecht een parkeerverbod wordt ingesteld door: Het plaatsen van: bord E01 met OB208c met tekst “ma t/m vr 7 – 17 h” conform bijlage 1 van het RVV 1990 op de Kempenaar, aan de zuidzijde van de rijbaan, ter hoogte van de kruising met de Botter, ter hoogte van huisnummer 115; bord E01 met OB208c met tekst “ma t/m vr 7 – 17 h” conform bijlage 1 van het RVV 1990 op de Kempenaar, aan de zuidzijde van de rijbaan, ter hoogte van huisnummer 118. Het vervangen van: het reeds, conform bijlage 1 van het RVV 1990, gecombineerd met bord E01, geplaatste onderbord OB501-L, aan de zuidzijde van de rijbaan gelegen, ter hoogte van de kruising met de Groene Rede, voor onderbord OB502. Indeling conform bijgevoegde afbeeldingen. Dit besluit treedt in werking 1 dag nadat het verkeersbesluit via de reguliere kanalen in gepubliceerd.
Bezwaar

Onderwerp: Instellen parkeerverbod aan de Kempenaar te Barendrecht tijdens bouw Botter-locatie. Aldus besloten te Barendrecht, 8 september 2020 Burgemeester en wethouders van Barendrecht, Namens dit college, Manager Ontwikkeling Leefomgeving en Regio Mevrouw J. Santen

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na datum publicatie tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 501, 2990 EA Barendrecht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste het volgende:

1.
Naam en adres van de indiener;

2.
De dagtekening;

3.
Vermelding van de datum en het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

4.
Een opgave van de redenen waarom men zich met de beschikking niet kan verenigen.

Als u op de uitspraak in bezwaar niet kunt wachten en snel een voorlopige maatregel nodig is, kunt u de rechter daar om verzoeken. Dat verzoek kunt u indienen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Dit kan alleen als u het bezwaarschrift al bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend. Met uw verzoek aan de rechtbank moet u een kopie van het bezwaarschrift meesturen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, wordt u griffierecht berekend.

Terug naar het vergunningen overzicht

Details van vergunning

  • BeschrijvingBarendrecht - Tijdelijk parkeerverbod werkdagen Kempenaar - Kempenaar Barendrecht
  • Soortverkeer (verkeersbesluit)
  • Gepubliceerd op25-10-2020
  • Start09-09-2020
  • Straatnaam
  • Postcode

- Advertentie (?) -