Delen

- Advertentie (?) -

Aanwijzingsbesluit Heffings- en Invorderingsambtenaar

15-04-2020

Aanwijzingsbesluit Heffings- en Invorderingsambtenaar

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barendrecht; Gelet op de artikelen 231 en 246a van de Gemeentewet en de artikelen 47, 49, 50 en 56 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen, artikelen 58, 60, 63a van de Invorderingswet 1990, artikelen 1 en 2 van de Ambtenarenwet 2017, artikel 2 van het Uitvoeringsbesluit Ambtenarenwet 2017; artikel 610 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek

Besluit:

1. De volgende medewerkers van de BAR-organisatie aan te wijzen als heffingsambtenaar zoals bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel b, van de Gemeentewet:
- Stafgroepmanager Financiƫn
- Teamleider Belastingen

2. De volgende medewerkers van de BAR-organisatie aan te wijzen als invorderingsambtenaar zoals bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel c, van de Gemeentewet:
- Teamleider Financieel Services
- Medewerker Beleidsuitvoering I Financieel Services

3. De volgende medewerkers van de BAR-organisatie aan te wijzen als gemeenteambtenaar zoals bedoeld in artikel 231, tweede lid, onderdeel d, van de Gemeentewet en jegens wie mede gelden de verplichtingen bedoeld in artikel 47, 49 en 50 van de Algemene wet inzake Rijksbelastingen:
- Medewerkers Team Belastingen

Met dien verstande dat het voorgaande niet geldt voor de heffing en invordering van gemeentelijke belastingen die wij hebben aangewezen aan de gemeenschappelijke regeling Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW).Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking, werkt terug tot 1 januari 2020 en vervangt de eerdere aanwijzingsbesluiten ex artikel 231 van de Gemeentewet, met uitzondering van :
a. Het besluit dat wij hebben genomen de directeur van het SVHW als heffingsambtenaar aan te wijzen voor de heffing van de onroerendezaakbelastingen, de roerende woon- en verblijfsruimtebelastingen, de rioolheffing gebruiker, de hondenbelasting, de reinigingsrechten, de toeristenbelasting, de BIZ-heffing, de afvalstoffenheffing en de uitvoering van de Wet waardering onroerende zaken;
b. Het besluit dat wij hebben genomen het afdelingshoofd Invordering van het SVHW als invorderingsambtenaar aan te wijzen voor de invordering van de onroerendezaakbelastingen, de roerende woon- en verblijfsruimtebelastingen, de rioolheffing gebruiker, de hondenbelasting, de reinigingsrechten, de toeristenbelasting, de BIZ-heffing en de afvalstoffenheffing.

4. Aan te gaan een arbeidsovereenkomst zonder aanspraak op loon met de in besluit 1, 2 en 3 aangewezen personen voor de duur van hun (arbeids)overeenkomst met de Gemeenschappelijke Regeling BAR-organisatie.

Aldus besloten in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barendrecht van 17 maart 2020

De secretaris,
dhr. G.J.
Bravenboer
de burgemeester,
drs. J. van
Belzen

Terug naar het vergunningen overzicht

Details van vergunning

  • BeschrijvingAanwijzingsbesluit Heffings- en Invorderingsambtenaar
  • Soortverordeningen en reglementen (bekendmaking)
  • Gepubliceerd op15-04-2020
  • Start15-04-2020
  • Straatnaam
  • Postcode

- Advertentie (?) -