Van der Jagt garage aan de Lindehoevelaan gesloopt: plaats maken voor 'Het Nieuwe Jagthuys'

BARENDRECHT – Afgelopen week is de voormalige ‘Van der Jagt’ garage aan de Lindehoevelaan gesloopt. Het gebouw moest weg om ruimte te maken voor ‘Het Nieuwe Jagthuys’: een nieuwbouwproject met ’12 riante (koop) appartementen’. Hoewel de bouw nog niet is begonnen, zijn alle appartementen al verkocht.

Tijdens de sloop werd er gebruik gemaakt van een waterscherm zodat omwonenden zo min mogelijk last hadden van rondvliegend stof. De garage zelf stond al enige tijd leeg, de garage is eerder al verhuisd naar een nieuw bedrijfspand aan het Zuideinde 36 op bedrijventerrein Dierenstein.

Nieuwe Jagthuys

Voor de plannen van Het Nieuwe Jagthuys werd eerder dit jaar toestemming gegeven door de gemeente. Een eerder plan, met meer appartementen, sneuvelde omdat het gebouw te groot (hoog) was. Bewoners kwamen in opstand tegen de plannen en ook de gemeenteraad ging niet akkoord met deze afwijking van de eerder vastgestelde maximum bouwhoogte. Een nieuw plan werd opgesteld, bleef binnen de maximum bouwhoogte en kreeg eerder dit jaar een vergunning van de gemeente. De appartementen krijgen aan de achterzijde eigen parkeerplekken.

Artikelfoto: Sloopwerkzaamheden bij de voormalige Van der Jagt garage aan de LindehoevelaanBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »