- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de Vergunningen kaart. Alle bekendgemaakte vergunningen in de gemeente Barendrecht

Agenda - Maart 2015

In onderstaande agenda staan evenementen en activiteiten die worden georganiseerd in Barendrecht en omgeving. Heeft u zelf iets georganiseerd, laat het ons weten door hier te klikken en het formulier met de details in te vullen. Onder deze kalender staan de eerstvolgende evenementen met daarbij de beschikbare details zoals de locatie en informatie over de organisator.


  • 13:00

    Natuur: Voorjaarsevenement in de Koedood

    Datum: zondag 1 maart om 13:00 uur

    Op zondag 1 maart kun je op IJsselmonde in het natuurgebied langs het riviertje de Koedood bij Portland meedoen aan verschillende activiteiten voor het hele gezin. Er zijn ruige struintochten met een gids of je kunt bouwen aan een hut van wilgentenen. Om op te warmen is er een kampvuur waarboven je broodjes kunt bakken. Het evenement begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De struintocht begint om 13.15 uur.

    Als je mee wilt doen aan de activiteiten op 1 maart, meld je dan snel aan. Op de dag dag zelf moet je zorgen voor warme kleren die tegen een stootje kunnen en je moet goede schoenen of laarzen aantrekken. Wil je aan een hut bouwen? Dan mag je een grondboor, een takkenschaar en een gewone schaar (om touw te knippen) meenemen. Het is verstandig om zelf wat te drinken mee te nemen.

    Aanmelden is verplicht. Dat kan door te bellen of te mailen met Paul Grootenboer van ARK Natuurontwikkeling: 06 20 44 70 78 of Paul.Grootenboer@ark.eu . Geef aan met hoeveel personen je komt en of je mee wilt met de gids of meehelpt met de huttenbouw. U kunt ook alleen komen om gezellig bij het kampvuur een broodje te bakken. De kosten bedragen 1 euro per persoon.

    Lees verder

    Details

  • 19:30

    Informatieavond over toetsingskader windenergie (Sporthal Riederpoort)

    Datum: maandag 2 maart om 19:30 uur

    BARENDRECHT  – Op donderdag 19 februari en maandag 2 maart organiseert de gemeente informatieavonden over het toetsingskader windenergie. De avonden starten om 19.30 uur met een centrale presentatie. Mensen die een bijdrage willen leveren aan het toetsingskader kunnen daarna deelnemen …

    Lees verder

    Details

  • 09:00

    Markt Barendrecht (Carnisselande)

    Datum: woensdag 4 maart om 09:00 uur

    Elke week kunt u in Barendrecht op twee verschillende plekken naar de markt. Op woensdag kunt u van 09.00 tot 16.00 uur terecht op het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande en op vrijdag op het Binnenhof in Barendrecht-Centrum.

    Details

  • 13:30

    Marlyne In&Outdoor geeft SOVA trainingen

    Datum: woensdag 4 maart om 13:30 uur

    Na de voorjaarsvakantie kunnen kinderen vanaf 6 jaar meedoen aan een sociale vaardigheid training. Op woensdagmiddag 4 maart start de eerste les op de locatie van Marlynedycke, Middeldijk 35, van 13.30-15.00 uur.

    Vorig jaar is middels een pilot gebleken dat er behoefte was een training voor kinderen. 2 pedagogen van Marlyne In&Outdoor hebben zelf de cursus samengesteld. Uit de ervaring die ze hebben opgedaan als pedagogisch medewerker hebben ze de theorie gekoppeld aan uitdagende praktijkvormen. "De kinderen die hebben meegedaan aan de pilot geven aan dat ze de oefeningen leuk vonden. Als kind is het belangrijk dat je een plezierig gevoel krijgt. Hierdoor wordt het leerproces sneller in gang gezet.", aldus Josje Klein.

    De kinderen krijgen na elke les ook huiswerkopdrachten mee naar huis, zodat ook de ouders worden betrokken. Daarnaast koppelt het kind de les ook gelijk aan de thuissituatie. De training bestaat uit 10 lessen, waarvan 2 lessen fysieke weerbaarheidstraining. Na deelname ontvangen de kinderen een certificaat in bijzijn van de ouders. Ieder kind is uniek en mag er zijn!

    Details

  • 16:30

    Open les bij Zangkids

    Datum: woensdag 4 maart om 16:30 uur

    Op woensdagmiddag 4 maart is er een openbare repetitie bij de ZangKids van Harmonie Barendrecht van 16.30 tot 17.30 uur. Ben je tussen de 7 en de 12 jaar en vind je zingen leuk? Kom dan eens een keer meezingen en kijk of dit het juiste groepje voor je is. Naast zingen krijg je ook lessen in het gebruik van je stem en verdere aanwijzingen om het zingen thuis en op school mooier en vooral beter te maken.

    Inlichtingen en opgeven kan liefst zo spoedig mogelijk bij secretaris /leerlingencoach Maria Prooi per mail: secretaris@harmoniebarendrecht.nl. tel 06 42 41 26 38 Kijk ook eens op de site van de vereniging www.harmoniebarendrecht.nl

    Details

  • 17:00

    Bijeenkomst Duurzaamheidskring

    Datum: woensdag 4 maart om 17:00 uur

    Op woensdag 4 maart organiseert de Duurzaamheidskring Barendrecht de bijeenkomst ‘CO 2 Reductie & Mobiliteit’. Deze bijeenkomst vindt plaats in Aksent van Humanitas DMH aan de Bachlaan 12. Het verminderen van CO 2 uitstoot staat deze avond centraal. U bent van harte welkom! De inloop is vanaf 17.00 uur en het inhoudelijke programma start om 18.00 uur. De toegang is gratis.

    Details

    • Locatie: Bachlaan 12, Barendrecht
    • Prijs: Gratis toegang
    • Organisatie: Duurzaamheidskring Barendrecht
    • Tijd: 17:00 - 19:00
  • 19:30

    Thema-avond: Barendrechts winkelbestand: Kansen en bedreigingen

    Datum: donderdag 5 maart om 19:30 uur

    Op donderdag, 5 maart, bespreekt Siebe Keulen, lid van de PvdA-fractie in de Provinciale Staten deze kansen en bedreigingen van ons winkelbestand met u. De avond begint om 19.30 uur en u wordt uitgenodigd in het Dalton Lyceum aan de Zichtwei 1. In het kader van de ontwikkeling van een nieuw Centrumplan lijkt het zinnig om met elkaar te discussiëren over het gewenste winkelaanbod. Maar niet alleen daarover, ook in Carnisse Veste wordt meer leegstand gevreesd. De heer Keulen zal het standpunt van de PvdA-Statenfractie toelichten, waarna de aanwezigen hem en onze fractiespecialist in de Gemeenteraad, de heer Ed Mol, met vragen kunnen bestoken. Graag tot ziens op 5 maart.

    Details

  • 09:00

    Markt Barendrecht

    Datum: vrijdag 6 maart om 09:00 uur

    Elke week kunt u in Barendrecht op twee verschillende plekken naar de markt. Op woensdag kunt u van 09.00 tot 16.00 uur terecht op het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande en op vrijdag op het Binnenhof in Barendrecht-Centrum.

    Details

  • 10:00

    Grote schoonmaak Carnisse Grienden

    Datum: zaterdag 7 maart om 10:00 uur

    Zaterdag 7 maart is het weer zover: de jaarlijkse schoonmaakactie in de Carnisse Grienden.

    Wij starten om 10:00 uur vanaf het terrein van de firma Kraaijeveld, aan de Koedoodse Haven, nabij het gemaal Breeman in Barendrecht.

    Hier wordt materiaal uitgereikt om het afval op te rapen en te verzamelen. De opruimactie duurt tot 12:00 uur. Hierna krijgen de kinderen de gelegenheid om zelf met een stokje hun broodje te bakken. Voor de volwassenen staat er stokbrood met erwtensoep klaar.

    Hopelijk hebben we goed weer en komt u in grote getale.

    Details

  • 14:00

    "Met de moed der hoop" expositie

    Datum: zaterdag 7 maart om 14:00 uur

    BARENDRECHT – In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is van 7 maart t/m 18 april een bijzondere expositie te zien. ”Met de moed der hoop” vertelt hoe Dov Nasch in de Tweede Wereldoorlog het kamp Auschwitz-Birkenau als door … Lees verder

    Lees verder

    Details

  • 09:00

    Markt Barendrecht (Carnisselande)

    Datum: woensdag 11 maart om 09:00 uur

    Elke week kunt u in Barendrecht op twee verschillende plekken naar de markt. Op woensdag kunt u van 09.00 tot 16.00 uur terecht op het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande en op vrijdag op het Binnenhof in Barendrecht-Centrum.

    Details

  • 16:00

    Extra open middag/avond Edudelta College vmbo Barendrecht

    Datum: woensdag 11 maart om 16:00 uur

    Op woensdag 11 maart 2015 houdt Edudelta College Barendrecht een extra open middag / avond voor toekomstige vmbo-leerlingen. De open dag begint om 16.00 en duurt tot 19.30 uur.

    Er zijn dan beknopte rondleidingen door leerlingen en er is uiteraard de mogelijkheid om je in te schrijven.

    Locatie: Dierensteinweg 2 te Barendrecht.

    Details

  • 18:00

    Calvijn Groene Hart organiseert Dinnershow voor Roparun

    Datum: donderdag 12 maart om 18:00 uur

    BARENDRECHT – Op donderdag 12 maart 2015 organiseert Calvijn Groene Hart haar tweede dinnershow, waarbij het de bedoeling is zoveel mogelijk geld op te halen voor het Roparunteam van de ‘Kippenrenners’. De dinnershow omvat een avondvullend programma met afwisselende acts … Lees verder

    Lees verder

    Details

  • 20:00

    Avondlezing Ontspannen Opvoeden in Barendrecht

    Datum: donderdag 12 maart om 20:00 uur

    Papa’s en mama’s!

    Donderdagavond 12 maart geeft de Opvoedcentrale een lezing ‘Ontspannen Opvoeden’ in ‘t LEC in Barendrecht.

    Zou jij ook graag een ontspannen ouder zijn en ben je benieuwd naar wat ontspannen opvoeden is en hoe je dat in de praktijk kunt brengen? Zou je graag willen weten waarom je kind zich zo gedraagt als hij/zij doet en waarom jij er op die manier op reageert? Wat is nou eigenlijk actief luisteren en effectief communiceren? En waar is dat dan goed voor? En hoe creëer je nou een fijne balans binnen jouw gezin?

    Als je graag het antwoord wil weten op deze vragen en meer, wees dat vooral welkom de 12e! De lezing begint om 20.00 uur en zal ongeveer om 22.00 uur eindigen. Kosten €15 p.p., inschrijven kan bij ‘t LEC zelf (Binnenlandse Baan 134) in Barendrecht, of even bellen: 0180-621732.

    Details

  • 09:00

    Markt Barendrecht

    Datum: vrijdag 13 maart om 09:00 uur

    Elke week kunt u in Barendrecht op twee verschillende plekken naar de markt. Op woensdag kunt u van 09.00 tot 16.00 uur terecht op het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande en op vrijdag op het Binnenhof in Barendrecht-Centrum.

    Details

  • 14:00

    "Met de moed der hoop" expositie

    Datum: zaterdag 14 maart om 14:00 uur

    BARENDRECHT – In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is van 7 maart t/m 18 april een bijzondere expositie te zien. ”Met de moed der hoop” vertelt hoe Dov Nasch in de Tweede Wereldoorlog het kamp Auschwitz-Birkenau als door … Lees verder

    Lees verder

    Details

  • 09:00

    Markt Barendrecht (Carnisselande)

    Datum: woensdag 18 maart om 09:00 uur

    Elke week kunt u in Barendrecht op twee verschillende plekken naar de markt. Op woensdag kunt u van 09.00 tot 16.00 uur terecht op het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande en op vrijdag op het Binnenhof in Barendrecht-Centrum.

    Details

  • 14:00

    Inloopspreekuur van Koninklijke Visio Bibliotheek AanZet

    Datum: woensdag 18 maart om 14:00 uur

    Om zoveel mogelijk mensen te voorzien van informatie en advies over slechtziend- en blindheid is Koninklijke Visio aanwezig op verschillende locaties. Zo zijn professionals van Visio op woensdag 18 maart 2015 van 14.00 uur tot 16.30 uur te vinden in Bibliotheek Barendrecht, Buitenlandse Baan 1.

    Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Mensen met visuele problemen zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio kijken samen met deze cliënten naar de revalidatiemogelijkheden passend bij hun persoonlijke hulpvraag. Vragen over bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen. Het is mogelijk om volop in het leven te blijven staan. Visio ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen bij het verwezenlijken van de wens om zelfstandig te leven. Ook persoonlijk en professioneel betrokkenen zijn welkom voor informatie en advies.

    Waar? Bibliotheek AanZet
    Datum: 18 maart 2015
    Plaats: Buitenlandse Baan 1, Barendrecht
    Tijd: 14.00 tot 16.30 uur

    Details

  • 19:30

    Alzheimercafe Barendrecht: Ignar Rip

    Datum: woensdag 18 maart om 19:30 uur

    Ignar Rip bedenker en schrijver van het 5 stappen-muziekplan en van de site AlzheimerMuziekGeluk.nl vertelt zelf hoe muziek de taken van de mantelzorger verlicht en hoe iedereen makkelijk zelf muziekgeluk kan geven aan iemand met alzheimer.

    Op deze avond doorloopt hij samen met u het 5 stappenplan U ziet en hoort voorbeelden van zorg-gerichte afspeellijsten en hij vertelt u meer over de 15-25 regel

    Het mooiste kado voor iemand met alzheimer is liefde en muziek

    Details

  • 09:00

    Markt Barendrecht

    Datum: vrijdag 20 maart om 09:00 uur

    Elke week kunt u in Barendrecht op twee verschillende plekken naar de markt. Op woensdag kunt u van 09.00 tot 16.00 uur terecht op het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande en op vrijdag op het Binnenhof in Barendrecht-Centrum.

    Details

  • 08:00

    Kinderkleding en speelgoedbeurs Carnissehaven

    Datum: zaterdag 21 maart om 08:00 uur

    Op zaterdag 21 maart 2015 vindt de voorjaarseditie van de kinderkleding- en speelgoedbeurs Carnisse Haven weer plaats. De beurs begint om 8.00 uur en eindigt om 11.30 uur. Dze populaire beurs vindt plaats in het Kerkelijk Centrum Carnissehaven aan de Noordersingel 30 in Barendrecht.
    Tijdens deze najaarsbeurs kan er speelgoed en lente/zomerkinderkleding in de maten 86 t/m 176 worden verkocht en gekocht. Er is altijd veel keus tegen aantrekkelijke prijzen. Het grote aanbod wordt overzichtelijk geëtaleerd in de diverse grote zalen. Een leuke beurs voor ouders, grootouders en voor de kinderen zelf. Er is gratis ruime parkeergelegenheid maar we zijn ook goed bereikbaar met tramlijn 25 halte Meerwede.Kijk voor alle informatie over de beurs ook op onze website: www.beurscarnissehaven.

    Details

  • 10:30

    Soeploop bij CAV Energie

    Datum: zaterdag 21 maart om 10:30 uur

    BARENDRECHT – Volgende week zaterdag (21 maart) organiseert Energieteam Barendrecht de SOEPLOOP. Deze wordt gehouden op en rond de atletiekbaan van C.A.V. Energie, sportpark “de Bongerd”, Dierensteinweg 10 te Barendrecht. De Soeploop is een recreatieve loop over 5 km. voor …

    Lees verder

    Details

  • 11:00

    Open dag Hofplein Barendrecht

    Datum: zaterdag 21 maart om 11:00 uur

    BARENDRECHT – De theaterlessen van Hofplein Rotterdam zijn dit jaar al 30 jaar een begrip in Rotterdam, maar ondertussen ook ver daarbuiten. Op maar liefst 16 verschillende leslocaties in de regio volgen bijna 4.000 leerlingen iedere week de lessen in … Lees verder

    Lees verder

    Details

  • 12:00

    Muziek Centraal bij Harmonie Barendrecht in Theater Het Kruispunt

    Datum: zaterdag 21 maart om 12:00 uur

    BARENDRECHT – Zaterdag 21 maart staat Theater Het Kruispunt bol van de muziek. Harmonievereniging Barendrecht houdt die dag haar jaarlijkse muziekdag. Iedereen is welkom en de deur staat van 12.00 tot 20.00 uur voor u open. U mag in en …

    Lees verder

    Details

  • 14:00

    "Met de moed der hoop" expositie

    Datum: zaterdag 21 maart om 14:00 uur

    BARENDRECHT – In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is van 7 maart t/m 18 april een bijzondere expositie te zien. ”Met de moed der hoop” vertelt hoe Dov Nasch in de Tweede Wereldoorlog het kamp Auschwitz-Birkenau als door … Lees verder

    Lees verder

    Details

  • 10:00

    Anthony Benjamin komt langs bij FunkyFeet

    Datum: zondag 22 maart om 10:00 uur

    Zondag 22 maart aanstaande komt Anthony Benjamin, 3 HipHop Workshops geven bij FunkyFeet. De workshops worden ingedeeld op leeftijd (vanaf groep 6). Alle dansers, leden en niet leden, zijn van harte welkom.

    Anthony is in 2011 4e geworden bij So You Think You Can Dance. Ook is hij in 2011 als 4e geëindigd met de Poparazzi Crew bij Holland got’s Talent. Dit jaar stonden leerlingen van Anthony, The Benjaminz, te rocken in de live-show van Everybody Dance Now! En nu komt hij langs bij FunkyFeet. In een les van 1 uur en 15 minuten, leert hij jullie zijn moves en na afloop kan je natuurlijk nog even met hem op de foto. Die kans wil je niet missen, dus schrijf je snel in door een mail te sturen naar: info4you@funkyfeet.nl. Kosten 15 euro.

    Anthony geeft deze dag 3 workshops, die hebben we ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën:

    Les 1: 10.00 tot 11.15 uur, (groep 6, 7, 8 basisschool)
    Les 2: 11.30 tot 12.45 uur (vanaf 1ste klas middelbare school)
    Les 3: 13.00 tot 14.15 uur ( 15+)

    Adres:
    Waterpoort, Basisschool de Zeppelin
    Middeldijkerplein 3 Barendrecht.

    Details

  • 12:00

    Koopzondag Barendrecht

    Datum: zondag 22 maart om 12:00 uur

    Koopzondag in Barendrecht van 12:00 tot 18:00 uur.

    Lees verder

    Details

  • 13:00

    Rommelmarkt Sporthal De Driesprong

    Datum: zondag 22 maart om 13:00 uur

    Rommelmarkt Barendrecht
    Sporthal De Driesprong

    Adres
    Marijkesingel 22
    Postcode
    2991BK
    Plaats
    Barendrecht
    Provincie
    Zuid-Holland
    Prijs
    3.50
    Tijd
    22-03-2015 van 13:00 tot 17:00

    Details

  • 09:00

    Markt Barendrecht (Carnisselande)

    Datum: woensdag 25 maart om 09:00 uur

    Elke week kunt u in Barendrecht op twee verschillende plekken naar de markt. Op woensdag kunt u van 09.00 tot 16.00 uur terecht op het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande en op vrijdag op het Binnenhof in Barendrecht-Centrum.

    Details

  • 09:00

    Markt Barendrecht

    Datum: vrijdag 27 maart om 09:00 uur

    Elke week kunt u in Barendrecht op twee verschillende plekken naar de markt. Op woensdag kunt u van 09.00 tot 16.00 uur terecht op het Havenhoofd in Barendrecht-Carnisselande en op vrijdag op het Binnenhof in Barendrecht-Centrum.

    Details

  • 17:00

    Calvijn Groene Hart: Reünie voor oud-leerlingen en personeel

    Datum: vrijdag 27 maart om 17:00 uur

    BARENDRECHT – In het jaar 2001 startte Calvijn Groene Hart aan de Barendrechtseweg als dependance van de vestiging Johannes Calvijn Barendrecht aan de Botter. In 2004 ging het Groene Hart verder als zelfstandige vestiging van Calvijn, onder leiding van vestigingsdirecteur …

    Lees verder

    Details

  • 10:00

    Open dag Roeivereniging Barendrecht

    Datum: zaterdag 28 maart om 10:00 uur

    Open dag Roeivereniging Barendrecht (vanaf 12 jaar)

    Details

  • 10:00

    9 maandenbeurs bij Kinderdagverblijf De Maan

    Datum: zaterdag 28 maart om 10:00 uur

    Zaterdag 28 maart wordt er in Barendrecht bij Kinderdagverblijf De Maan een 9 maandenbeurs georganiseerd. Gratis toegang, iedereen ontvangt een leuke goodiebag en er zijn leuke prijzen te winnen zoals een luiertaart.

    Details

  • 14:00

    "Met de moed der hoop" expositie

    Datum: zaterdag 28 maart om 14:00 uur

    BARENDRECHT – In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is van 7 maart t/m 18 april een bijzondere expositie te zien. ”Met de moed der hoop” vertelt hoe Dov Nasch in de Tweede Wereldoorlog het kamp Auschwitz-Birkenau als door … Lees verder

    Lees verder

    Details