BARENDRECHT – [Video] Zonder bijzonder groots te spelen heeft Binnenland wel de punten in eigen huis gehouden. De zo belangrijke punten, want het is nog altijd erg spannend in de Promotie Divisie. Nog altijd kon de ploeg niet beschikken over Sander Trommelen en Sjoerd van Vilsteren. Daar kwam zaterdag ook nog coach De Bruin bij, die in de ziekenboeg aansloot met griep. Voor het eerst in 40 jaar moest hij verstek laten gaan bij een competitieduel. Hierdoor werd assistent Vitas nu de eerste stuurman.

Binnenland wilde scherp aan de start verschijnen, maar begon nog enigszins terughoudend. De lange mannen van The Jugglers hielden het veld klein waardoor er weinig ruimte beschikbaar was voor pogingen dicht bij de basket. Hierdoor werd het afstandsschot van Martijn van Noordenne en Yasalde Paz Costa gezocht en gevonden. Het kwart ging gelijk op en werd afgesloten met een kleine voorsprong van 12-9.

In het tweede kwart was de scherpte er duidelijk wel. Er werd beter verdedigend waardoor de gasten tot de nodige fouten werden gedwongen. Hieruit ontstonden fast-breaks die uitstekend afgerond werden. Ook in de set-offences werd vaak de open man gevonden, waarbij de uitstekend spelende Kevin Karam en Floris de Jong het netje veelvuldig wisten te vinden. Samen goed voor 19 punten in het tweede bedrijf. Met een ruststand van 39-25 zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de thee was de tactiek niet veranderd. Verdedigende druk zou de sleutel moeten worden naar de overwinning. Echter kon dit in de aanval nog niet worden omgezet naar een ruimere marge. Er ontstond een slordig kwart door onzorgvuldig spel van beide teams. Hoogtepunt hierin was wel de denderdunk van Raven Hoogeveen, dwarse door de Enschedese verdediging. Na zeven minuten schoot Niels Plieger met acht punten op rij een tussenstand van 40-56 op het bord.

Het vierde kwart was bijna geheel voor Floris de Jong. Met drie loepzuivere bommen van afstand werd hij topscorer van de wedstrijd. Hij vulde zijn punten totaal aan tot 18 met een schotpercentage van 50% van achter de driepuntslijn (6 op 12). De verre afstand bleek geen probleem, want bij iedere poging ging hij weer een meter achteruit.

Uiteindelijk werd de debuterende coach beloond met twee belangrijke competitie punten. En blijft Binnenland in de strijd om de Final Four.