BARENDRECHT – In de strijd om een finaleplaats voor het amateur kampioenschap van Nederland is Aarnoudse Binnenland er niet in geslaagd een voorsprong te pakken. De formatie van Red Giants uit Meppel was te sterk en ging er met de winst vandoor. Nu moeten de Barendrechters een achterstand van 15 punten zien goed te maken in de return komende zaterdag.

Beide coaches wisten vooraf dat de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Hierdoor werd er aan elk detail hard gesleuteld in de voorbereiding. Ook de supporters hadden dit in de gaten gekregen, want het publiek wist massaal de sporthal te vinden. En die zagen Binnenland de score nog openen, maar daarna was het vooral Red Giants wat de klok sloeg. Via 7-13 liep de ploeg na tien minuten spelen uit tot tien punten voorsprong 9-19. Waar Red Giants veelvuldig de basket wist te vinden beloonde Binnenland zichzelf niet door de open kansen te benutten.

Door de opgelopen achterstand werd het knokken voor de Binnenlanders. Mentaal en fysiek een enorme opgaven tegen deze sterke tegenstander. Aanvallend blijkt dit in het tweede kwart in ieder geval wel op te brengen. Alleen verdedigend waren de Meppelers nog steeds moeilijk te stoppen. Na vijftien minuten spelen stond er een 20-29 tussenstand op het bord. Maar het kleine beetje hoop werd direct afgestraft met een tegen score. Zo moest Binnenland alsnog toezien dat de achterstand op liep naar de dubbele cijfers (28-41).

In zo’n fantastische sfeer wil je niet ten onder gaan. De thuisploeg recht nog een keer de rug en gaat de strijd aan.  Dit werpt zijn vruchten af, want ze komen een stapje dichterbij. Met verzorgde aanvallen en het afdwingen van balverlies bij de tegenstander wordt de achterstand verkleint naar vijf punten. Even lijkt het geluk ook weer mee te zitten als een bal via coach De Koning in het spel blijft en hier uiteindelijk een score uit voort komt. Maar dichterbij dan 60-65 kwam het helaas niet.

In het vierde kwart weet Binnenland niet meer binnen de tien punten grens te komen en verliest zelfs nog een beetje het hoofd waardoor Red Giants uit kan lopen tot een ruime voorsprong. Het Barendrechtse team verlaat het veld met een teleurstellende uitslag van  70-85.
Dit betekent dat er komende zaterdag in Mepel gewonnen moet worden met minimaal 16 punten om toch nog de finale te kunnen bereiken. Een zware klus, maar het kan gek lopen in de sport.

Kom met z’n allen naar Meppel om daar de mannen weer te steunen!! (Sporthal Ezinge, Ezingerweg 58, 7943 AZ Meppel)