The Flying Shuttle boekt keurige overwinning

BARENDRECHT – In de uitwedstrijd van The Flything Shuttle tegen van Zijderveld uit Amstelveen wist de ploeg uit Barendrecht een 5-3 overwinning te behalen. Deze overwinning is belangrijk voor handhaving in de eredivisie. Dit keer was de ploeg bijna compleet, Elias Bracke was weer van de partij en ook Daphne Jansen mocht weer voor de TFS aantreden. Helaas zal Stephan Branderhorst voorlopig geen deel meer uitmaken van TFS, eind deze maand wacht hem een knie operatie.

De start van TFS was uitstekend beide dubbels werden gewonnen. Saber Afif en Ruud Nagel hadden weinig moeite met Thomas Sibbald en Elwin Wu met de set standen 21-16 en 21-18 was de overwinning een feit. Ook de dames Jeannette ven der Werff en Pascalle van Nielen waren ook een maatje de groot voor Ieva Pope en Manouk Los. De geroutineerde dames van TFS wonnen met 21-12 en 21-16.

De singles waren voor TFS minder succesvol. Elias ging de baan op tegen Marco den Haan de eerste set ging eenvoudig naar Elias met 21-7. In de tweedeset was het lastig om de concentratie vast te houden maar met 21 – 15 was het een gemakkelijke overwinning. Ruud Nagel speelde tegen Thomas Sibbald, dit werd een drie setter waarbij Thomas aan het langste eind trok. Set standen 21-16/15-21 en 21-18.

Beide dames singles gingen naar de ploeg uit Amstelveen. Daphne Jansen kon het nog aardig bijhouden maar moest heer meerdere erkennen in Mireille van Daal. Sandy Bommeleyn kon de eerste set nog meekomen maar de tweede ging duidelijk naar Ieva Pope. Hiermee had van Zijderveld de stand weer gelijk getrokken 3-3.

De mix partijen moesten de doorslag geven. Saber en Pascalle gingen de strijd aan tegen Marco den Haan en Manouk Los. De eerste set ging gemakkelijk naar Saber en Pascalle met 21-9, in de tweede set lieten zij de touwtjes wat vieren en gingen daar door met 22-20 de boot in. In de derde set gaven ze wat gas bij, waardoor de overwinning een feit was.

Ook Elias en Kristey Latukolan overkwam het zelfde een makkelijke eerste en een slordige tweede set maakte een derde noodzakelijk. Maar deze ging dan ook overtuigend met 21-13 naar de ploeg uit Barendrecht.

A.s. zondag 14.00 uur moet The Flying Shuttle het opnemen tegen de favoriet uit de poule. Dan zal Roosterse de tegenstander zijn.





« | »