Anne Mees Hooimeijer uit Barendrecht naar EU Kampioenschap Ritmische Gymnastiek 2015

BARENDRECHT – Na maanden van voorbereidingen en trainingen is het dan eindelijk zo ver. Op dinsdag 28 april vertrok de Ritmisch Gymnastiek Groep (RGGroep) naar Minsk (Wit-Rusland) om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Ritmische Gymnastiek 2015.

Anne Mees Hooimeijer uit Barendrecht is onderdeel van deze groep en traint bij Gymnastiekvereniging Barendrecht. Samen met haar team vertegenwoordigde ze ons land op het Europees Kampioenschap.

Reizen en trainen

Na een reis van 8 uur kan de RGGroep hun intrek nemen in het Sport Time Hotel in Minsk. Op woensdag en donderdag wordt er een aantal uur per dag getraind in de IJshal, deze ligt naast de Minsk Arena. De IJshal is tijdelijk verbouwd tot trainingshal met 7 RG-vloeren. Ook wordt er op deze dagen getraind op de wedstrijdvloer in de Arena. Naast de wedstrijdvloer liggen er nog 2 RG-vloeren in de Arena.

Oefeningen

Op vrijdagmorgen om 10:00 uur begint de wedstrijd en de RGGroep (Nederland) is als eerste van de 25 landen aan de beurt. Het team, tijdens de 1e rotatie, bestaat uit Denise, Anne Mees, Estée, Minous en Lente.

De meiden laten een prima oefening zien en worden beloond met een score van 12.616 punten. Na Nederland komt het team van Wit-Rusland (het thuisland) op de vloer. Deze meiden laten een heel erg mooie oefening zien en krijgen een score van 16.133 van de jury. Aansluitend laat Andorra haar oefening zien. Zij krijgen 10.908 punten voor hun oefening. Hiermee is meteen te zien dat de verschillen op het EK best groot kunnen zijn. De doelstelling voor Nederland is het behalen van een plek bij de 20 beste landen. Eén van de andere favorieten is het team uit Rusland. Ook deze meiden laten een hele mooie oefening zien en krijgen daar 16.616 punten voor van de jury en eindigen op de 1e plaats. Israël wordt 2e met 16.266 punten. Als alle landen zijn geweest staat Nederland na de eerste dag op de 21ste plaats.

Vloer

Op zaterdag komen de landen in een andere volgorde op de vloer en is Nederland halverwege aan de beurt. Het team bestaat tijdens de 2e rotatie uit Denise, Anne Mees, Minous, Michelle en Lente.

Ook in deze samenstelling laat het team een mooie oefening zien en krijgt een score van 12.666 van de jury en behaalt hiermee een 20ste plek in het eindklassement en dus de doelstelling. Ook tijdens de 2e dag zijn Rusland, Wit-Rusland en Israël de beste teams. Het team van Azerbeidzjan laat op beide dagen een bijzondere oefening zien op muziek van Michael Jackson met het nummer Smooth Criminal, dit tot veel enthousiasme van het publiek.

Zondag is de finale dag en komen de beste 8 teams nogmaals in actie en bepalen onderling wie er Europees Kampioen wordt. Wit Rusland laat opnieuw een hele mooie oefening zien en wordt uiteindelijk Europees Kampioen Juniorengroepen RG 2015 (foto: 2e van links is Anne uit Barendrecht).

Sluitingsceremonie

De RGGroep gaat op zondagmorgen onder leiding van Olga (begeleider vanuit de organisatie) de stad Minsk bekijken. Ze zijn op tijd terug om de sluitingsceremonie bij te wonen. ’s Avonds vindt er een galavoorstelling plaats in de Arena. Hier doen top RG gymnasten uit diverse landen aan mee en is schitterend om te zien.

Terug naar huis

Op maandag vertrekt de RGGroep rond 10:30 uur richting het vliegveld om via Wenen naar huis te vliegen. Helaas komt het vliegtuig te laat op Minsk binnen waardoor het vliegtuig ook weer te laat vertrekt richting Wenen en daar dus het aansluitende vliegtuig richting Amsterdam mist. Gelukkig gaat er ruim 2 uur later opnieuw een vliegtuig naar Amsterdam. Hierdoor zijn alle supporters niet voor niks naar Schiphol gekomen en heten de RGGroep hartelijk welkom in Nederland en feliciteren hun met de geweldige prestatie.

De RGGroep, hun trainsters en begeleiders mogen trots terugkijken op een heel geslaagd EK!





« | »