Myrthe den Heeten eerste nieuwe aanwinst basketbalteam Renes/Binnenland

BARENDRECHT – De uit Hoofddorp afkomstige Myrthe den Heeten is de eerste nieuwe aanwinst voor de selectie van Renes/Binnenland voor het seizoen 2017-2018. De jonge guard heeft vorig seizoen bij Wright State University in Dayton, Ohio gespeeld.

Myrthe is haar basketball carrière begonnen bij BV Hoofddorp en heeft gespeeld voor CTO in Amsterdam en Yellow Blizzards in Zwolle waarmee zij Nederlands kampioen is geworden. Myrthe speelt al 5 jaar bij de Nederlandse jeugdselectie en neemt al voor het 4e jaar op rij deel aan Europese en Wereldkampioenschappen. Ook met de selectie U18 3 x 3 heeft zij meegedaan aan het EK en WK.

Myrthe den Heeten over haar komst naar Renes/Binnenland: “Ik heb voor Binnenland gekozen omdat het mij een hele leuke club lijkt om bij te spelen. Een echte vereniging waar ik veel goede dingen over heb gehoord. Bovendien is het goed te combineren met mijn nieuwe studie in Delft.

Ook coach Rychard de Jong is blij met haar komst: “Myrthe is een aanwinst voor het team omdat deze jonge getalenteerde combo guard een sterke winnaarsmentaliteit heeft, heel sterk aan de bal is en van afstand goed kan schieten. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met haar.





« | »