2e plaats voor kunstrijdster Dani Loonstra in eerste selectiewedstrijd KNSB-Cup

BARENDRECHT – Afgelopen weekend werd op de ijsbaan van de Dordtse Sportboulevard de 1e selectiewedstrijd voor de KNSB cup – De Drechtsteden Trophy 2016 verreden. Tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 kwamen onder anderen de rijd(st)ers van de Dordtse Kunstrijvereniging De Drechtsteden in actie.

In de categorie Advanced Novice A reed Dani Loonstra (11) uit Barendrecht op zaterdag een prima korte kür en behaalde hiermee 24,27 punten en een tweede plaats. Zondag reed zij haar vrije kür, een primeur voor haar, en behaalde met 40.96 punten wederom een tweede plaats. In beide küren werd duidelijk dat Dani als debutante in deze categorie mee doet voor de podium plaatsen. Het hoge technische niveau en prachtige presentatie leverde een uiteindelijke tweede plaats op. Met een totaal punten aantal van 65.23 punten heeft Dani nu al aan de, door de KNSB gestelde, kwalificatie criteria voor deelname aan de finale van ONK weten te voldoen. Wat de finale betreft rest haar slechts nog het zekerstellen van een plekje bij de beste 12 over 6 selectiewedstrijden, hetgeen zeker binnen de mogelijkheden ligt.

Op 17 en 18 september aanstaande wordt de tweede selectie wedstrijd verreden in Alkmaar bij de Alkmaarsche IJsclub. Via de livestream van partner Show Your Skill zijn de vaardigheden van Dani tijdens de wedstrijd online te volgen.